Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićeno pet osumnjičenih terorista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanske specijalne snage sigurnosti, protuteroristička postrojba karabinjera ROS, provela je naloge tužiteljstva u Perugi i uhitila pet osoba u gradu i okolici osumnjičenih za organiziranje terorističkih napada.

Sve uhićene osobe su talijanski građani, članovi militantne anarhističke grupe 'Coop/Fai', za koju se vjeruje da je dio šire skupine koja šalje pisma bombe visokim dužnosnicima Europske unije. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhićeni islamski teroristi Pripremali napad na Berlusconijevu kuću i vojarnu karabinjera Slika nije dostupna Italija: Velika operacija protiv nigerijske mafije

Prema priopćenju policije, uhićeni pripadaju skupini posvećenoj 'terorizmu i subverziji demokratskog poretka'.

Aktivna od 2003., skupina je preuzela odgovornost za slanje pisama bombi premijeru Romanu Prodiju, zatim predsjedniku Europske komisije, predsjedniku Europske središnje banke i drugim institucijama Europske unije. 

Te su osobe navodno pripremale napade ne institucionalna sjedišta regije Umbrije u Perugi, a pripisuju im se i neki već izvršeni akti ugrožavanja tih institucija li njenih predstavnika. Proteklih mjeseci upućena je prijetnja napadom na predsjednicu regije Umbrije, Mariju Ritu Lorenzetti, kojoj je poslana poštanska omotnica s metkom i prijetećim pismom.

Italija ima dugogodišnju povijest domaćeg političkog nasilja koji je doživio vrhunac 70-ih godina prošlog stoljeća kada su ekstremno lijeve i desne skupine izvodile bombaške napade i politička ubojstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene