Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Turske specijalne snage uhitile su devet komandosa koji su navodno napali hotel u kojem je tijekom pokušaja vojnog udara bio predsjednik Recep Tayyip Erdogan.


Lokalni mediji javljaju kako se tijekom vojnog puča 25 vojnika iz helikoptera spustilo na hotel u odmaralištu Marmaris uz pomoć užadi pucajući iz oružja s namjerom da ubiju ili zarobe Erdogana, no turski predsjednik je uspio pobjeći na vrijeme jer je imao dojavu da je u opasnosti, piše Reuters.

Od tada su turski specijalci u potrazi za komandosima i to pomoću svih mogućih sredstava - helikoptera, dronova i brodova. Među privredenima je i major Sukru Seymen koji je navodno bio vođa skupine.

Vezani članci Migranti u Grčkoj Grčka zatvara granice za migrante koji dolaze preko Turske: ''Ovo je važan korak u borbi protiv ilegalnih migracija'' Slika nije dostupna SAD upozorila Tursku: Predstavite 'legitimne dokaze'

Dva komandosa još su u bijegu, javlja agencija Anadolija dok su trojica privedena još prošlog tjedna.

Anadolija navodi da su komandosi uhvaćeni u provinciji Mugla nakon što su u to područje, poslje dojave jednog mještanina, helikopterima poslane specijalne snage. Izbio je oružani okršaj kada su se specijalci sukobili sa bjeguncima, ali nema izvještaja o ranjenima ili žrtvama.

Nakon neuspjelog vojnog udara 15. srpnja, Turska je nečasno otpustila skoro 1.400 pripadnika oružanih snaga.