Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićeno 40 osumnjičenih za pripadanje mafiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanske snage sigurnosti provele su veliku operaciju uhićenja i pretresa u mjestu San Luca, u regiji Calabriji, iz kojeg su žrtve mafijaškog pokolja koji se zbio 15. kolovoza u Duisburgu u Njemačkoj.

Po nalogu protumafijaškog tužiteljstva, policija i karabinjeri uhitili su 40 osoba osumnjičenih za pripadanje mafijaškoj organizaciji, zvanoj 'n'drangheta', uključenih u mafijaške obračune u mjestu San Luca. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Suđenje Mormonski par ubio dvoje djece i ženu: Mališane su nazivali zombijima, vjerovali u sudnji dan - "Nezgodne smrti se događaju" Nedaleko Zagreba otkriveno skladište s nekoliko tona ilegalnog duhana - 4 uhićena dvojica FOTO Kod Zagreba otkriveno skladište s gotovo osam tona ilegalnog duhana

Optužba te osobe tereti za mafijaško udruživanje, ubojstva, krijumčarenje drogom i oružjem i drugo, no među uhićenima
nisu navodne ubojice šestorice osoba pred restoranom 'Da Brunu' u Duisburgu.

Uhićenja su provedena na osnovu istraga pokrenutih
prije masovnog ubojstva.

Među uhićenima su predstavnici klanova Strangio-Nirta i
Vottari-Pelle, koji se od devedesetih godina međusobno obračunavaju, a u tim je obračunima u posljednjih osam mjeseci ubijeno jedanaest osoba. 

Uhićena su i braća dvojice ubijenih u Duisburgu, Achille Marmo, brat ubijenog Marca, i Giovanni Strangio, brat ubijenog Sebastiana.

Prema informacijama kojima raspolaže talijanska istraga, koja u suradnji s njemačkom traga za ubojicama u Duisburgu, šesterostruko ubojstvo je 'odgovor' obitelji Nirta-Strangio na ubojstvo supruge Giovannija Nirte, kojega se smatra kumom toga klana. Njegova supruga Maria Strangio (32) ubijena je prošle godine na Božić u mjestu San Luca.

Policija i karabinjeri su, prije današnje operacije uhićenja 40 osoba, načinili pravi obruč oko mjesta San Luca, kako nitko ne bi mogao izići ili ući u gradić krvavih obračuna. Tijekom današnjeg pretresa, policija je u mjestu otkrila pravi bunker u kojem su se skrivale tri osobe, koje nisu bile na popisu naloga za uhićenje, pa se provjerava njihov pravi identitet. Bunker se nalazi ispod jedne zgrade u središtu San Luce.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene