Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Operacija 'Zoološki vrt'

Uhićeni Zemunci odbijaju hranu jer se boje seruma istine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako prenose srpski mediji, pripadnici 'zemunskog klana' Luka Bojović, Vladimir Milisavljević Budala, Siniša Petrić i Vladimir Mijanović, koji su u četvrtak uhićeni u Valenciji, odbijaju zatvorsku hranu jer se boje da bi im policija mogla podmetnuti tzv. serum istine.

Održana je konferencija za novinare na kojoj je govorio španjolski ministar unutarnjih poslova Jorge Fernandez Diaz predstavljajući rezultate akcije kodnog imena 'Zoološki vrt' u kojoj je uhićen Luka Bojović. Akcija je dobila ime 'Zoološki vrt' jer je otac Luke Bojovića direktor beogradskog zoološkog vrta.

Pročitajte i ovo Vojna vozila u luci Gaženica, ilustracija potpora španjolskoj vojsci MORH upozorio na vojni konvoj, pogledajte gdje se očekuje zastoj: "Molimo građane za strpljenje" Pedro Sánchez Donio odluku Premijer objavio hoće li podnijeti ostavku nakon teških optužbi na račun supruge: "Stanimo na kraj ovom blatu"

Diaz je ustvrdio da ne postoji razlog za strah da će netko na prevaru natjerati uhićenike da govore istinu jer se španjolska policija koristi tim metodama.

>> Zemunski klan: U Španjolskoj uhićen i Vlada Budala

'Riječ je o vrlo opasnim i pametnim ljudima koji su uspješno izbjegavali policiju u nekoliko europskih zemalja. Svi su istrenirani poput vojnih profesionalaca', rekao je Diaz o uhićenicima.

'Bojović je vodio normalan život. Oženjen je i ima nekoliko djece koji su odlični đaci i sportaši', rekao je o Bojoviću šef istrage narednik Serafin Castro.

Operacija 'Zoološki vrt' započela je lociranjem Luke Bojovića i njegove obitelji nakon čega se proširilia i na bliske suradnike i prijatelje da bi ih tragove odveli do Vlade Budale koji ih je u četvrtak odveo do restorana u kojem se Bojović susreo sa suradnicima.

Ministar španjolske policije nazvao je operaciju 'izuzetnim uspjehom' koji je eliminirao 'jednu od srpskih kriminalnih grupa koje su se uzdigle poslije rata na Balkanu i narušavale sigurnost u nekoliko europskih zemalja'.

'Samo u Srbiji i Nizozemskoj odgovorni su za više od 20 ubojstava uz sklopu svojih kriminalnih aktivnosti koje obuhvaćaju i krijumčarenje droge i organizaciju prostitucije', rekao je Diaz.

Nizozemska navodno neće zatražiti izručenje uhićenika ali je zato Ministarstvo pravde Srbije Španjolskoj uputilo preliminarni zahtjev za izručenjem Luke Bojovića i Vladimira Milisavljevića.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene