Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićeni teroristi koji su dostavljali iransko oružje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka vojska je objavila da je u Bagdadu uhitila četiri osobe osumnjičene za terorizam i za koje se smatra da pripadaju 'tajnoj ćeliji' koja ilegalno u Irak uvozi oružje iranske proizvodnje i u Iranu uvježbava iračke teroriste.

Te osobe uhićene tijekom jutra u šijitskoj četvrti Sadr Cityju, osumnjčene su da su članovi tajne terorističke ćelije koja omogućava transport oružja i eksploziva tipa EFP iz Irana u Irak, precizira vojska u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Ilustracija Bliski istok u ratnom vihoru Napadnute američke vojne baze u Iraku: Ostvaruje se prijetnja Irana?

Prema američkom zapovjedništvu taj tip oružja namijenjen probijanju oklopa je isključivo iranske proizvodnje.

Najmanje 170 američkih vojnika ubijeno je od svibnja 2004. oružjem tipa EFP, prema istom izvoru.

Američka vojska također sumnjiči te teroriste da u Iran dovode iračke pobunjenike kako bi ih podučavali terorizmu, dodaje vojska.

Prema izvješćima američkih obavještajnih službi ta tajna ćelija je povezana s 'mrežom otmičara koji izvode napade u Iraku'.

Američki general David Petraeus je izjavio u četvrtak u Washingtonu da je elitna jedinica Čuvara iranske revolucije, Qods, financirala, naoružala i uvježbala Iračane koji su oteli i ubili pet američkih vojnika u siječnju u Kerbali.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene