Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos na Kosovu

Uhićeni Srbi s Kosova bit će optuženi za terorizam, Vučić: "Pobunili su se jer ne žele trpjeti Kurtijev teror"

Aktualno Galerija Sukob na Kosovu - 4 Sukob na Kosovu - 4 Foto: AFP PHOTO/HO/GOVERNMENT OF KOSOVO Sukob na Kosovu - 3 Sukob na Kosovu - 3 Foto: AFP PHOTO/HO/GOVERNMENT OF KOSOVO Sukob na Kosovu - 2 Sukob na Kosovu - 2 Foto: AFP PHOTO/HO/GOVERNMENT OF KOSOVO Sukob na Kosovu - 1 Sukob na Kosovu - 1 Foto: AFP PHOTO/HO/GOVERNMENT OF KOSOVO +2 Kosovska policija Galerija 1/7 >>
Zbog napada na policiju u Banjskoj privedeno je sedam osoba. Osumnjičeni su za više kaznenih djela, od kojih je jedno za terorizam.

Specijalno tužiteljstvo Kosova priopćilo je da je zbog napada na policiju u Banjskoj privedeno šest osoba te da im je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Osumnjičeni su za više kaznenih djela, od kojih je jedno za terorizam, stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Denis Buntić strahuje za život Supruga Denisa Buntića snimila kako je on tuče i zlostavlja: "Ku*vo bolesna, da nisi pisnula više, ubit ću te!"

Također, kako navode lokalni mediji pozivajući se na policijske izvore, a prenosi Klix.ba, u međuvremenu je uhićen još jedan napadač, koji je priveden u policijsku postaju u južnom dijelu Kosovske Mitrovice.

Podsjetimo, u sinoćnjem napadu Srba na kosovsku policiju u mjestu Banjska na sjeveru zemlje ubijen je jedan kosovski policajac, a dvojica su ranjena.

Pročitajte i ovo Hrvatska policija upala na Liberland Odmah počeli s obnovom VIDEO Troje uhićenih uz primjenu sile u Liberlandu: "Samo želim da mi pokažete identifikaciju"

Kosovska policija tvrdi da su njihovi pripadnici napadnuti nakon što su uočili blokadu ceste. U razmjeni vatre ubijena su tri napadača.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u BiH U pekari pronađena dva tijela: Muškarac pucao u ženu, ubio je, a potom i sebe

Nakon što je kosovska policija stavila situaciju pod kontrolu, premijer Kosova Albin Kurti izvijestio je da je kod uhićenih pronađena velika količina vojnog naoružanja kojim su planirali napade na kosovske institucije.

Kako je naglasio Kurti, policija je zaplijenila stotine pušaka, ali i streljivo.

Pročitajte i ovo Uhićeni Boysi - 3 SUDJELOVANJE U NEREDIMA Jedan od uhićenih navijača koji čeka izručenje Grčkoj ima podeblji dosje: Pretukao je prolaznike, vozio pijan...

"U današnjoj operaciji protiv naoružanih terorista kosovska policija zaplijenila je stotine pušaka i municije, uključujući tešku vojnu opremu kao što su mitraljezi, granate i drugo. Naša policija ostaje u bliskoj suradnji sa KFOR-om i EULEX-om. Operacija je u tijeku", rekao je Kurti.

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini Rat u Ukrajini Rusi udarili na Odesu: Luku napadaju dronovima i raketama, uključila se i podmornica; uništili su i četiri ukrajinska drona

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održao je konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na detalje akcije kosovske policije, ali je govorio i o napadačima koji su se zatvorili u manastiru Banjska. Utvrdio je kako su se Srbi pobunili jer ne žele trpjeti Kurtijev teror i da je ubojstvo kosovskog policajca za svaku osudu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene