Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Ukrajini

Rusi udarili na Odesu: Luku napadaju dronovima i raketama, uključila se i podmornica; uništili su i četiri ukrajinska drona

Rat u Ukrajini
Rat u Ukrajini Foto: Afp
Rusija je ponovno napala regiju Odesu na jugu Ukrajine koristeći 19 dronova i 14 raketa. Pritom je oštećena lučka infrastruktura, a jedna je osoba ranjena, objavile su u ponedjeljak ujutro ukrajinske vlasti.

Moskva je napala regiju Odesu ofenzivnim dronovima i dvama tipovima raketa, objavio je na Telegramu guverner Oleg Kiper.

Jedna je žena ranjena i prevezena u bolnicu, a više je udara izvedeno na lučka postrojenja, rekao je.

Prema ukrajinskoj vojsci, Rusija je koristila u napadu 19 dronova Šahid iranske proizvodnje, dvije supersonične rakete Onyx te 12 raketa Kalibr .

Također je mobilizirala podmornicu, rekla je vojska.

Ukrajinska protuzračna obrana srušila je sve dronove i 11 raketa Kalibr, dodaje vojska.

Dvije rakete Kalibr od 11 uništene su u regijama Mikolajiv i Kirovgrad, a većina iznad Odese, kaže vojska.

Pročitajte i ovo Giuseppe Di Matteo, Matteo Messina Denaro Nezamislivi zločini Umro je šef Cose Nostre, zvali su ga Diabolik: Bio je nemilosrdni ubojica, bacio je dječaka u kiselinu

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski, Anthony Rota Skandal u Kanadi Zastupnici pljeskali bivšem nacistu: Šef parlamenta predstavio ga kao heroja

Jedan je projektil udario u skladište za žito u Odesi koje je bilo prazno, kazala je Natalija Humenjuk, glasnogovornica vojske.

Ruske snage redovito gađaju jug Ukrajine na Crnom moru gdje se nalazi važna lučka infrastruktura za pomorsku trgovinu.

Ruska protuzračna obrana srušila dronove nad Krimom, Kurskom i Belgorodom

Ruska protuzračna obrana uništila je četiri ukrajinska drona iznad sjeverozapadnog dijela Crnog mora i Krima, a dronovi su uništeni i nad Belgorodom te Kurskom, izvijestilo je rusko ministarstvo obrane u ponedjeljak.

Nema izvješća o žrtvama niti šteti, piše Reuters i dodaje da ne može neovisno potvrditi ta izvješća. Ukrajina nije komentirala napade.

Pročitajte i ovo Sukob na Kosovu - 4 Kaos na Kosovu Uhićeni Srbi s Kosova bit će optuženi za terorizam, Vučić: "Pobunili su se jer ne žele trpjeti Kurtijev teror"

Nadalje, rusko ministarstvo obrane izvijestilo je da su četiri drona uništena iznad ruskih regija Kursk i Belgorod koje graniče s Ukrajinom.

"Nema žrtava", no oštećena je administrativna zgrada, objavio je guverner Kurska Roman Starovojt te ustvrdio da protuzračna obrana dobro radi, prenosi agencija AFP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u BiH U pekari pronađena dva tijela: Muškarac pucao u ženu, ubio je, a potom i sebe

U susjednoj regiji Briansk, guverner Aleksandar Bogomaz izvijestio je da je protuzračna obrana srušila tri ukrajinska drona, a koji nisu izazvali stradavanje ljudi niti pričinili štetu, dodaje AFP.

Rusko ministarstvo obrane izvijestilo je o uništenju dva drona nad Brianskom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene