Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUDJELOVANJE U NEREDIMA

Jedan od uhićenih navijača koji čeka izručenje Grčkoj ima podeblji dosje: Pretukao je prolaznike, vozio pijan...

Uhićeni Boysi - 3
Uhićeni Boysi - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Jedan od uhićenih navijača koji čeka izručenje Grčkoj ima podeblji dosje. Uz povike “Dinamo Zagreb” pretukao je prolaznike, vozio pijan i divljao.

Poznat je identitet jednog od BBB-a uhićenih na osnovu Europskog uhidbenog naloga iz Grčke zbog nereda u Ateni.

Riječ je o 28-godišnjaku koji već ima podeblji dosje pa mu je određen istražni zatvor do odluke suda o predaji gračkim vlastima. U Grčkoj ga čeka istraga zbog članstva u kriminalnoj grupaciji, paleži i sudjelovanja u tučnjavi, piše N1. 

Njemu je sud odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

On je jedan od dvojice pripadnika Bad Blue Boysa koji su završili u istražnom zatvoru, dok je dvojicu sud pustio na slobodu. I sada čekaju odluku o izručenju Grčkoj. To je rezultat velike akcije policije koja, po europskom uhidbenom nalogu, traži ukupno 10 Bad Blue Boysa za koje sumnjaju da su sudjelovali u neredima u Ateni početkom kolovoza.

Dvojici Bad Blue Boysa određene su mjere opreza – zabrana napuštanja prebivališta i obveza javljana policiji. Osim toga, oduzete su im putne isprave.

N1 navodi da se 28-godišnjak već desetak godina provlači kroz policijske evidencije. Još u veljači 2014. u kasnim noćnim satima s trojicom prijatelja napao je dvojicu prolaznika. Bez ikakvog povoda, vičuči “Bad Blue Boys, Dinamo Zagreb” prišli su dvojici muškaraca koji su izašli iz obližnjeg kavića i fizički ih napali.

Srušili su ih, bilo je utvrđeno nepravomoćnom presudom, te udarali rukama i nogama po tijelu. Iako je kasnije jedan od napadnutih izjavio da je od udaraca izgubio svijest policija je BBB-e prijavila samo za remećenje javnog reda i mira. Na teret im je stavljeno naročito drsko ponašanje na javnom mjestu te su svi dobili samo novčane kazne.

Oštetio parkirani automobil...

Mladić ima zabilježen još jedan incident. Naime, u veljači 2018., ponovno bez ikakvog povoda, prolazeći Koturaškom ulicom u Zagrebu nogom je oštetio jedan parkirani automobil. Kaznenim nalogom osuđen je uvjetno.

Bio je osuđen i jer je u siječnju 2019. pijan skrivio prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba ozlijeđena. Naime, s koncentracijom od gotovo dva promila alkohola u krvi na zagrebačkom Mostu slobode izgubio je nadzor nad upravljačem svog vozila te prešao na suprotnu stranu. Tamo se izravno sudario s automobilom riječkih registracijskih oznaka čiji je vozač zadobio ozljede.

Osim što je osuđen zbog izazivanja te nesreće, sud ga obvezao i da nadoknadi gotovo sedam i pol tisuća eura osiguravajućem društvu koje je podmirilo štetu, piše N1. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene