Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Preostali članovi posade južnokorejskog trajekta Sewol koji je potonuo prošli tjedan s 476 osoba, privedeni su u subotu i sada je cjelokupna posada u pritvoru.


Četiri člana posade koji su još bili na slobodi privedeni su u subotu navečer i u pritvoru su, objavile su vlasti.

Vezani članci Strašna nesreća na A1 - 4 poginulih 5 ozlijeđenih - 3 Šef radnika koji su stradali u nesreći na A1: "Čuju se jauci, jedna žena mi kaže, 'Gazda zovite Hitnu. Pobrao nas je kamion, ima i poginulih'" Slika nije dostupna Pet mrtvih na plamtećem trajektu, ostali spašeni

Kapetan trajekta Lee Joon-seok i još deset članova posade privedeni su po različitim optužbama, najviše zbog zanemarivanja i napuštanja putnika.

Trajekt Sewol potonuo je 16. travnja na rutinskoj plovidbi južno od luke Incheon na tradicionalne praznike na otok Jeju. Na trajektu je bilo 476 osoba, od kojih 352 srednjoškolaca na školskom putovanju.

Broj osoba koje su proglašene mrtvima u subotu je iznosio 187, prema službenim podacima. Još 115 smatra se nestalima, a njihova su tijela zarobljena u olupini Sewola.

Pronađeno tijelo dječaka koji je drhtavim glasom prvi nazvao hitnu službu

Ronioci su morali u subotu prekinuti potragu zbog lošeg vremena, snažnog vjetra i kiše. Roditelji poginulih školaraca strahuju da bi prekid potraga mogao znači potpuno odustajanje.

Brod američke mornarice, specijaliziran za spašavanje u moru, uplovio je u subotu u Jindo da pomogne u akciji.

Ronioci obavljaju izrazito tešku zadaću pretrage unutrašnjosti trajekta gdje je vidljivost gotovo ravna nuli. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook