Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Petorica muškaraca uhićena su u Londonu pod sumnjom da su spremali atentat na Papu.


Policija je u središtu Londona uhitila petoricu muškaraca u dobi od 26, 27, 36, 40 i 50 godina, piše BBC. Vlasti sumnjaju da je petorka pripremala atentat na papu Benedikta XVI koji je sinoć stigao u London. Osumnjičeni su trenutno na ispitivanju u centralnoj stanici londonske policije. Muškarci nisu britanske nacionalnosti nego arapske, a njihove namjere otkrivene su tijekom antiterorističke kontrole.

>> 'Papino kajanje ne briše tragove skandala'

Vezani članci Policija u Londonu nakon terorističkog napada - 4 Londonski napadač u siječnju pušten iz zatvora, odslužio polovicu kazne za djela povezana s terorizmom Policija u Londonu nakon terorističkog napada - 1 Terorist koji je u Londonu na ulici izbo nekoliko ljudi bio je na popisu potencijalno opasnih osoba

U službenoj izjavi Scotland Yard, Metropolitan policija uhitila je petoricu muškaraca pod sumnjom da su udružili radi pripreme atentata. Pretražuje se njihova mjesta boravka u sjevernom i istočnom dijelu grada. Dosad nisu pronađeni nikakvi opasni predmeti.

Scotland Yard je odlučio da se posjet Benedikta XVI. nastavi prema programu, a Papa Benedikt XVI je je u Katoličkom sveučilištu u zapadnom Londonu.