Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PIRATI S INTERNETA

Uhićen zbog neovlaštenog dijeljenja linka s Bjelogrlićevim filmom "Toma", reagirao i FBI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog distribuiranja piratske snimke filma "Toma" na internetu u Srbiji je uhićen i kažnjen osumnjičeni muškarac. Prema navodima medija, i FBI je u Americi zabranio nezakonitu distribuciju filma.

Iz srbijanskog Tužiteljstva za visokotehnološki kriminal priopćeno je kako je u nedjelju uhićen osumnjičeni za neovlašteno dijeljenje poveznice s filmom "Toma" redatelja Dragana Bjelogrlića.

Sve je priznao, a izrečena mu je privremena zabrana korištenja interneta. Iz tužiteljstva je najavljeno i da će biti procesuirani i drugi koji su podijelili link s filmom, za kojima se trenutačno traga.

Piratska snimka puštena je u trenutku kad je gledanost filma dosegnula petsto tisuća gledatelja. Kaznenu prijavu protiv nepoznatih osoba podnijeli su predstavnici producentskih kuća "Mina Cord" i "Cobra Film", koje su vlasnici autorskih prava filma "Toma".
Producenti filma "Toma" Željko Joksimović i redatelj Dragan Bjelogrlić pozvali su prijatelje filma i štovatelje umjetnosti Tome Zdravkovića da pravo iskustvo dožive u kinima.

Pročitajte i ovo 27. Sarajevo Film Festival priča o velikom boemu Biografski film "Toma" Dragana Bjelogrlića zatvorio 27. Sarajevo Film Festival

Vijest o uhićenju došla je i do agenata FBI, koji su po hitnom postupku zabranili sve piratske snimke Bjelogrlićeva filma u Americi i najavili istragu.

"Razlog umiješanosti FBI-ja je taj što se premijera, kao i kasnije projekcije filma 'Toma' na američkom tržištu očekuju 7. studenoga. Budući da je u pitanju zločin na koji su vlasti u SAD posebno osjetljive, ne čudi ovako žurna reakcija", navodi rtbn.com.

Pročitajte i ovo Sarajevo Film Festival - 3 20. kolovoza Svjetska premijera filma “Toma” Dragana Bjelogrlića iz programa Open Air zatvara 27. Sarajevo Film Festival

Velika američka premijera filma "Toma" najavljena je za 7. studenoga u Chicagu, a zatim i u drugim američkim gradovima.
U tom gradu je snimljeno osam scena filma o legendarnom pjevaču narodne glazbe Tomi Zdravkoviću.
Gala premijera će biti održana u velikoj dvorani Copernicus Centra u Chicagu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene