Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pakistanska vojska potvrdila je u srijedu da je uhitila vojnog zapovjednika afganistanskih talibana, mulu Abdula Ganija Baradara, o čijem su uhićenju izvijestili američki mediji.


'Nakon iscrpne identifikacije, potvrđeno je da je jedan od uhićenika doista mula Baradar', ističe vojska u kratkom priopćenju. 'Mjesto uhićenja i operativne pojedinosti nije moguće objaviti iz sigurnosnih razloga', dodaje se u tekstu. Američka glasila, ponajprije New York Times, pisala su u utorak da su američki i pakistanski obavještajci zarobili vojnog zapovjednika afganistanskih talibana na jugu Pakistana, ali su islamistički pobunjenici to bili demantirali. Za mulu Baradara rečeno je da je drugi čovjek afganistanskih talibana, iza vrhovnog vođe i utemeljitelja pokreta Muhamada Omara. (Hina)

Vezani članci Američki vojnici Prvi put nakon potpisivanja sprazuma: Amerikanci izveli zračni napad na talibane Ilustracija, američki zrakoplov E-11A Pao američki zrakoplov u Afganistanu, talibani tvrde da su ga oni srušili