Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanska policija uhitila je 36-godišnjeg Francesca Vottarija, kojega se smatra odgovornim za pokolj u njemačkom gradu Duisburgu 15. kolovoza, kada je došlo do sučeljavanja mafijaških klanova iz mesta San Luca, na jugu Italije, u kojemu je poginulo nekoliko osoba.


Za Vottarijem, kojega istraga smatra šefom istoimenog mafijaškog klana kriminalne organizacije 'ndrangheta', traga se od 30. kolovoza zbog međumafijaških obračuna u kojima je u proteklih godinu dana ubijeno jedanaest osoba, od kojih šest u Duisburgu.

Vezani članci BiH: Uhićen zbog terorizma - 4 Na granici s Hrvatskom uhićen muškarac povezan s terorizmom Slika nije dostupna Uhićen šef napuljske mafije koji je 14 godina bio u bijegu

Policija ga je pronašla u njegovu stanu u mjestu San Luca. 

Motreći od kraja kolovoza na zgradu u kojoj je stanovao, policija je u petak u blizini stana uočila njegovu suprugu te odlučila upasti otkrivši u njemu mafijaškog sefa.

Policija je pretresla stan već 25. rujna, u kojemu je otkrila i pravi bunker-sklonište. Uhićeno je 47 osoba, od kojih devet žena, povezanih sa sukobima obitelji Nirta i Strangio za prevlast nad teritorijem i u poslovima krijumčarenja droge, oružja i iznuđivanja.