Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićen haški optuženik general Đorđević

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haški optuženik, general srpske policije Vlastimir Đorđević uhićen je u nedjelju u Crnoj Gori, potvrdio je u nedjelju u Beogradu predsjednik srbijanskog Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim sudom Rasim Ljajić.

Đorđević, za kojega se dosad tvrdilo da se skriva u Rusiji, uhićen je nakon višednevne akcije operativaca policija Srbije i Crne Gore.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Haag: Ni jedno jamstvo nije dovoljno Slika nije dostupna Srbija podnosi inicijativu da haški osuđenici kazne služe u domaćim zatvorima

Đorđević, koji je bio pomoćnik ministra policije i načelnik Odjela javne sigurnosti MUP-a Srbije, optužen je u Haškom sudu za ratne zločine nad kosovskim Albancima 1999. godine, kao i za "asanaciju terena", odnosno prevoženje tijela ubijenih Albanaca u masovne grobnice u Srbiji.

To prevoženje je - kako se tvrdi - dogovoreno izravno sa bivšim
predsjednikom SR Jugoslavije, također haškim optuženikom Slobodanom Miloševićem, koji je prije više od godinu dana umro u pritvoru Haškog suda.

Po istoj optužnici, pred Haškim sudom traje suđenje bivšem
predsjedniku Srbije Milanu Milutinoviću, te suoptuženima Nikoli Šainoviću, Dragoljubu Ojdaniću, Vladimiru Lazareviću i Sretenu Lukiću.

Nakon uhićenja Đorđevića, na slobodi su još četvorica haških
optuženika za koje glavna haška tužiteljica tvrdi da se nalaze u
Srbiji ili su "u njenom dosegu"; Ratko Mladić, Stojan Župljanin, Goran Hadžić, te Radovan Karadžić.


Đorđević radio kao građevinar u Budvi 

Policijski general Vlastimir Đorđević, uhićen na području Budve, u tom je kraju posljednja dva i pol mjeseca radio kao građevinski radnik, javila je agencija Beta pozivajući se na neslužbene informacije u policijskim krugovima.

Đorđević je radio u tvrtki koja radnu snagu dovodi uglavnom iz Srbije i sa Kosova, a prema izvorima Bete, Đorđevića nije bilo lako prepoznati, s obzirom da je, među ostalim, pustio bradu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene