Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićen časnik Armije BiH osumnjičen za ratni zločin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhitili su bivšeg časnika Armije BiH Šefika Alića kojega se sumnjiči da je odgovoran za ratne zločine počinjene u vrijeme trajanja operacije Oluja 1995. godine.

Iz sjedišta Agencije u Sarajevu navedeno je samo kako je uhićenje obavljeno temeljem naloga Suda BiH, no lokalni mediji izvijestili su kako je Alić zapravo bio ratnim zapovjednikom postrojbe "Hamze", koja je djelovala u sastavu 5. Korpusa Armije BiH.

Pročitajte i ovo Ilustracija policija traži ubojicu Strava kod susjeda: U centru grada zadavio suprugu pa pobjegao Slika nije dostupna ABDIĆ POTVRDIO Bivši časnik Armije BiH: "U Hrvatskoj smo se borili zajedno s HV-om. Kad je u pitanju Armija tu je sve čisto"

Alić je uhićen u obiteljskoj kući kod mjesta Bužim, na širem području Bihaća, a ova policijska akcija izazvala je prosvjede i nezadovoljstvo među lokalnim stanovništvom, koje je zbog toga privremeno blokiralo i glavnu cestovnu prometnicu u tom dijelu BiH.

Postrojba Hamze, odnosno njezini pripadnici, ranije su optuživani u medijima iz Republike Srpske i Srbije za najveći broj navodnih ratnih zločina tijekom 1995. godine na području sjeverozapadnog dijela BiH.

Ta je postrojba pripadala 5. Korpusu Armije BiH, na čijem je čelu bio general Atif Dudaković, a protiv kojega je također pokrenuta istraga zbog moguće zapovjedne odgovornosti povezane s ratnih zločinima na bihaćkom području.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene