Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snijeg neće pokvariti nastavu, rekao je britanski učitelj Andrew Perry i u nedjelju navečer se uputio pripremiti osnovnu školu u kojoj radi, ali napadalo je toliko snijega da on nije mogao kući, niti su učenici mogli na nastavu.


Iako je britanski učitelj mislio da ako se potrudi, vremenske neprilike neće prekinuti njegov rad, to se nažalost ipak nije dogodilo. Andrew Perry čuo je da će u mjestu u kojem je njegova škola pasti snijeg pa je kraj vikenda odlučio provesti ondje kako bi sve pripremio za učenike. Sa sobom je ponio vreću za spavanje i mnogo hrane, bio je spreman za ono što ga je očekivalo. Osnovna škola St. Katharine u udaljenom selu u Wiltshireu, odsječena je od ostatka svijeta, pa je obilan snijeg zakrčio cestu koja vodi do škole, izvjestio je Daily Mail.

Vezani članci Katarina Jusić Snijeg i orkanski vjetar stvorili kaos na cestama: Zabilježene brojne nesreće, vozači na jednu stvar i dalje moraju posebno paziti Prevrnula se prikolica na autocesti A1 01 Snijeg i orkanska bura stvaraju velike probleme u prometu: Na A1 prevrnula se prikolica, ne putujte ako ne morate

Unatoč dobrim namjerama učitelja, predavanja su otkazana za cijeli tjedan, a on je odlučio u školi ostati sve dok se ceste ne otvore tako da škola bude spremna za učenike. Jučer je govorio iz škole i rekao je kako je preživio zahvaljujući efikasnom sistemu grijanja i zalihama kave.

‘Bio je neobičan tjedan, ali ja zaista želim da se škola otvori za učenike. Mi smo jedna od najmanjih škola u zemlji, pa mi nije lako putovati na posao 40 kilometara svaki dan po ovim uvjetima. Kada sam vido da će biti snijega, odlučio sam da je najbolje da ostanem u školi. Nebično je što sam ovdje sam, ali grijanje funkcionira i imam dovoljno kave i vreću za spavanje u svom uredu’, rekao je oženjeni učitelj koji u toj školi radi od u rujna.

Nakon gotovo tjedan dana koje je proveo u školi, rekao je kako se ne planira vraćati kući dok kriza ne završi. ‘U ovom trenutku bilo bi teško vratiti se kući, tako da ću učiniti sve da škola profunkcionira’, rekao je Perry, a ravnatelj škole ga je pohavlio.