Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Učeniku tijekom nastave na glavu pao komad stropa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trinaestogodišnji Branko M. iz Požege u Srbiji dobio je potres mozga kad se na njega tijekom nastave srušio komad stropa težak nekoliko kilograma. Učenik sedmog razreda osnovne škole dobio je potres mozga i nalazi se na liječenju u užičkoj bolnici.

Lakše ogrebotine zadobio je i učenik koji je sjedio u istoj klupi s Brankom, prenosi Press online. Tragičan događaj u školi 'Petar Leković' dogodio se na drugom katu škole u kabinetu za povijest. 

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih

U tom trenutku među učenicima je nastala panika. Dječak je zbog težine ozljeda prevezen u užičku bolnicu, a liječnici kažu kako se osjeća dobro te kako neće imati nikakvih ozbiljnijih posljedica.

'Sjedili smo svi u klupama kada se iznenada komad stropa odvalio i pao na Branka. Uplašili smo se i istrčali van. Srećom je dobio samo potres mozga, moglo je biti i puno gore' rekao je jedan od njegovih prijatelja.

'Ne mogu reći kako nismo očekivali ovako nešto jer je to ravan krov i potpuno dotrajao. Stalno je prokišnjavao i stalno smo ga krpali. Škola je napravljena 1965. godine i nikakvih ozbiljnijih rekonstrukcija od tada nije bilo. Zbog svega toga smo prije dvije godine napravili projekt za rekonstrukciju krova škole i predali ga Skupštini općine Požega i Ministarstvu obrazovanja. Projekt je odobren, ali još uvijek nema financijskih sredstava za njegovu realizaciju. Posebno je teško zimi jer se na krovu zadržavaju velike količine snijega. Inače, na dotrajalost krova utjecali su i vremenski uvjeti u Požegi, gdje temperatura zimi pada i do - 40 stupnjeva, a ljeti se penje na više od 40', rekao je ravnatelj škole Mišo Marković te dodaje kako je za rekonstrukciju krova potrebno oko 100.000 eura.

Na mjesto tragedije došla je policija, te školski i građevinski inspektor koji će provjeriti i ostale učionice na tom katu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene