Završio je prosvjed američkih učenika protiv vladine politike o oružju. Masovno su izašli iz škola na 17 minuta, a nakon toga prosvjedi nastavili u školama.

Galerija


Učenici brojnih škola s područja Sjedinjenih Američkih Država u srijedu su izašli na 17 minuta iz škola kako bi pokazali svoje nezadovoljstvo državnom politikom prema oružju.

Vezani članci Prosvjetari ne odustaju od štrajka (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Premijer kaže da ne zna čemu štrajk prosvjetara, profesorica s 20 godina staža poručila: "Onda je slijep!" Štrajk u školama (Foto: Pixsell,Davor Puklavec/Dubravka Petric) - 5 Niste sigurni što zapravo znači da će škole provoditi "cirkularni štrajk"? Donosimo objašnjenje sindikata

Organizatori su škole zatražili da prekinu predavanja na 17 minuta u znak sjećanja na 17 osoba ubijenih u srednjoj školi Marjory Stoneman Douglas na Floridi.

Organizatori optužuju Kongres da se ne bave na adekvatan način pucnjavama u školama.

Učenici nose transparente s porukama koje žele prenijeti političarima,: ''Jesam li ja sljedeći?'', ''Lakše je kupiti oružje nego moje obrazovanje'', ''Koliko nas još mora umrijeti?''

Nakon 17 minuta šetnje oko škola, učenici su se vratili u škole gdje su nastavili prosvjed.

(Foto: AFP)

(Foto: AFP)