Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni državnom politikom

Učenici i nastavnici prosvjedovali protiv oružja: Masovno izašli iz škola na 17 minuta

Masovni izlasci iz škola (Foto: AFP)
Masovni izlasci iz škola (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Masovni izlasci iz škola (Foto: AFP) Masovni izlasci iz škola (Foto: AFP) Foto: Afp Masovni izlasci iz škola (Screenshot: Reuters) Masovni izlasci iz škola (Screenshot: Reuters) (Foto: AFP) Masovni izlasci iz škola (Foto: AFP) Foto: Afp +0 (Foto: AFP) Galerija 1/4 >>
Završio je prosvjed američkih učenika protiv vladine politike o oružju. Masovno su izašli iz škola na 17 minuta, a nakon toga prosvjedi nastavili u školama.

Učenici brojnih škola s područja Sjedinjenih Američkih Država u srijedu su izašli na 17 minuta iz škola kako bi pokazali svoje nezadovoljstvo državnom politikom prema oružju.

Pročitajte i ovo Ali Hamenei Prijete stabilnosti Nuklearna sila zlokobno najavila: "Ako se osjetimo ogroženima, nećemo imati izbora..." Željko Pavlin, predsjednik uprave HS produkta Dvoje ozlijeđenih Predsjednik uprave karlovačke tvrtke o nesreći u tvornici: "S obzirom da proizvodimo oružje, uvijek se nešto može dogoditi"

Organizatori su škole zatražili da prekinu predavanja na 17 minuta u znak sjećanja na 17 osoba ubijenih u srednjoj školi Marjory Stoneman Douglas na Floridi.

Organizatori optužuju Kongres da se ne bave na adekvatan način pucnjavama u školama.

Učenici nose transparente s porukama koje žele prenijeti političarima,: ''Jesam li ja sljedeći?'', ''Lakše je kupiti oružje nego moje obrazovanje'', ''Koliko nas još mora umrijeti?''

Nakon 17 minuta šetnje oko škola, učenici su se vratili u škole gdje su nastavili prosvjed.

Masovni izlasci iz škola (Foto: AFP) (Foto: AFP) Foto: Afp

Masovni izlasci iz škola (Foto: AFP) (Foto: AFP) Foto: Afp

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene