Završio je prosvjed američkih učenika protiv vladine politike o oružju. Masovno su izašli iz škola na 17 minuta, a nakon toga prosvjedi nastavili u školama.

Galerija


Učenici brojnih škola s područja Sjedinjenih Američkih Država u srijedu su izašli na 17 minuta iz škola kako bi pokazali svoje nezadovoljstvo državnom politikom prema oružju.

Vezani članci Branitelji ponovno kritiziraju Milana Bandića (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Najavljen prosvjed zbog Bandićeva doktorata, on kaže: "Ki bi da bi, imam previše godina da bih puhao na hladno" Inicijativa #spasime (Foto:Pixsell,Goran Stanzl) Jelena Veljača i inicijativa #spasime diktiraju tempo Vladi, premijer Andrej Plenković dao obećanja

Organizatori su škole zatražili da prekinu predavanja na 17 minuta u znak sjećanja na 17 osoba ubijenih u srednjoj školi Marjory Stoneman Douglas na Floridi.

Organizatori optužuju Kongres da se ne bave na adekvatan način pucnjavama u školama.

Učenici nose transparente s porukama koje žele prenijeti političarima,: ''Jesam li ja sljedeći?'', ''Lakše je kupiti oružje nego moje obrazovanje'', ''Koliko nas još mora umrijeti?''

Nakon 17 minuta šetnje oko škola, učenici su se vratili u škole gdje su nastavili prosvjed.

(Foto: AFP)

(Foto: AFP)