Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u Rusiji

Osmašica u školu donijela očevu sačmaricu, ubila kolegicu pa presudila sebi

Učenici bježe iz škole u ruskoj oblasti Brjansk
Učenici bježe iz škole u ruskoj oblasti Brjansk Foto: Screenshot
Učenica osnovne škole u ruskoj oblasti Brjansk ubila je školsku kolegicu te ranila pet učenika nakon što je pucala iz oružja koje je donijela od kuće.

Istražitelji su objavili kako je ranila ukupno pet osoba, a potom presudila sebi, javlja Reuters.

TASS je objavio kako je riječ o učenici osmog razreda. Na mjestu pucnjave su hitne službe, a sve okolnosti napada se istražuju. Navodno je od kuće donijela očevu sačmaricu. 

Pročitajte i ovo Tonći Prodan, stručnjak za sigurnost BLAGDANI U EUROPI Povećana opasnost od terorističkih napada, treba li Hrvatska strahovati? "Teroristi traže meke mete"

Društvenim mrežama širi se snimka učenika koji s ruksacima na leđima bježe iz škole.

 
Ruski Istražni odbor koji radi na slučaju objavio priopćenje u kojem navodi kako je 14-godišnja djevojčica u školu donijela sačmaricu iz koje je pucala na školske kolege.

"U incidentu su dvije osobe poginule (jedna od njih je pucala), pet ih je ozlijeđeno i sada su prevezeni u medicinsku ustanovu", priopćeno je.

Učenici bježe iz škole u ruskoj oblasti Brjansk Škola u Rusiji u kojoj je učenica ubila kolegicu i ranila pet učenika Foto: Afp

Imala i nož?

Informativni medij Mash objavio je fotografiju za koju tvrdi da prikazuje mrtvu napadačicu koja leži na tlu odjevena u crno. Navodno je uz sebe imala i lovački nož, a u sari desne čizme nož s dugom oštricom.

Pročitajte i ovo Prosvjed vozača ZET-a Došao i Tomašević Održan prosvjed radnika ZET-a, ugasili autobuse na 15 minuta: "To su ljudi koji nisu za veće plaće otišli u Njemačku"

Oružje je u Rusiji inače strogo kontrolirano, no Brjansk je jedna od nekoliko južnih regija uz granicu s Ukrajinom, a za koje je Moskva poduprijela formiranje jedinica za samoobranu.

"Utvrđujemo pod kojim je okolnostima učenica mogla nabaviti i donijeti oružje u školu", rekao je Bogomaz.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene