Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ubojstvo terorističkog vođe Osame bin Ladena danas je vijest dana i na društvenim mrežama, Facebooku i Twitteru.


Među komentarima je najviše onih sumnjičavih. Mnogi ne vjeruju da je bin Laden ubijen zbog toga što se ta vijest tijekom godina pojavljivala više puta. Neki ga zbog toga uspoređuju s mačkom jer 'stalno ga ubijaju, a nikako da ubiju, kao da ima devet života'.

Vezani članci Slika nije dostupna Na Twitteru prenosio napad na Osamu, a da nije ni znao Slika nije dostupna FOTO: Objavili pa povukli fotografiju ubijenog Osame

Skepticizam se zadržao i kod objavljene fotografije mrtvog Osame bin Ladena. Tu se komentiralo da se radi o fotomontaži ili dvojniku jer 'osoba na fotografiji uopće ne liči na vođu al Kaide', a neki cijelu akciju pripisuju nadolazećim izborima u SAD-u.

>> Ubijen je Osama bin Laden, najtraženiji svjetski terorist

>> FOTO: Objavljena pa povučena fotografija Osame bin Ladena

>> VIDEO: Američki navijači slavili likvidaciju Osame Bin Ladena i na utakmici

>> VIDEO: Snimka napada u kojem je ubijen Osama bin Laden

'Sve je to laž, u pitanju su izbori u Americi, a kako je Obami pala popularnost trebali su nešto smisliti da se on opet digne u očima svoga naroda', jedan je od komentara. Dok jedni uopće ne vjeruju u sinoćnju akciju američkih snaga, drugi tvrde da Osama bin Laden ni ne postoji.

Postavlja se i puno pitanja što su Amerikanci, uz svu vojsku, naoružanje i logistiku, čekali do sada.

S druge strane, prisutan je i strah od osvete pripadnika Al Kaide. 'Ako ste Amerikanac, je li ovo trenutak da odahnete ili da se zabrinete što slijedi kao odgovor za likvidaciju Osame i Gadafijeva sina?', pita se jedan od komentatora na Facebooku. 'Svijet je postao još opasnije mjesto, Osamina smrt znači treći svjetski rat', piše jedan korisnik Twittera.