Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogubljenje dušikom

Ubojici nisu mogli pronaći venu prilikom smrtne kazne: Bit će prva osoba pogubljena na strašan način

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Kenneth Eugene Smith trebao bi postati prva osoba u SAD-u koja je pogubljena dušikom.

Prvi put kad je trebao umrijeti Kenneth Eugene Smith, svezali su ga za kolica u takozvanoj "komori smrti" popravne ustanove Holman i pokušali mu ubrizgati smrtonosnu mješavinu kemikalija. Ali nisu uspjeli.

Budući da nisu mogli pronaći venu, odustali su od pokušaja kada je sat otkucao ponoć, a državna smrtna presuda je istekla. To je bio studeni 2022. Sada će ga Alabama ponovno pokušati usmrtiti

Pročitajte i ovo Ilustracija Lansiranje raketa Nove napetosti: Sjeverna Koreja ispalila krstareće projektile

Ovaj put američka država odobrila je plan gušenja Smitha stavljanjem nepropusne maske preko njegova lica i prisiljavanjem da udiše čisti dušik, inertni plin koji bi njegovo tijelo lišio kisika.

Visoki povjerenik UN-a za ljudska prava prošli je tjedan rekao da bi se nikad prije korištena metoda mogla smatrati mučenjem ili drugim okrutnim, neljudskim ili ponižavajućim postupanjem i pozvao na prekid, piše BBC.

Pročitajte i ovo Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se ispituje Ima poginulih: U Kanadi se srušio avion koji je letio prema rudniku dijamanata

Još nije donesena konačna žalbena odluka nakon što je savezni sud odbio zahtjev njegovih odvjetnika za zabranu. Smith bi trebao biti pogubljen u četvrtak.

Smith je bio jedan od dvojice muškaraca koji su 1989. osuđeni za ubojstvo propovjednikove supruge, Elizabeth Sennett, koja je izbodena i pretučena na smrt u plaćenom ubojstvu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene