Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ibrahim Halilović svog je bika pripremao za borbu na lokalnoj koridi, a on ga je pregazio..


Dok je pripremao bika Mercana za borbu, 33-godišnji Ibrahim Halilović iz Orašca, sela udaljenog desetak kilometara od Visokog, smrtno je stradao, javlja Dnevni avaz. Ibrahim je bika odveo na napuštenu pistu Aerodroma Visoko na Paljikama nedaleko njegove kuće.

Vezani članci Farma bikova - 2 Bili smo na farmi pravih "šarmera": Hrvatski bikovi koriste se za uzgoj cijelih generacija goveda Pronađen bik Joza - 3 Nakon dva tjedna pronađen odbjegli bik Joza, obećan mu je sretan život u društvu vrsnih krava

 Bik je bez nadzora lutao, dok ga nije ugledao Željko Bajić iz susjednog sela Paljike. On je pozvao Abdulaha, Ibrahimovog brata, koji nije znao da je bik izveden iz štale. Abdulah je otišao do piste i pronašao nastradalog brata kako leži na zemlji. Odmah je prevezen na Odjel hitne pomoći Doma zdravlja u Visokom, gdje je liječnik proglasio smrt.
Pretpostavlja se da je bik, kojeg su braća odgojila, pregazio Ibrahima. Na tijelu nije bilo vidljivih povreda.

Abdulah je bika Mercana htio prodati. Ibrahim se s time nije slagao, jer se već prijavio za sudjelovanje na koridi na Bucima početkom sljedećeg mjeseca.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju