Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ibrahim Halilović svog je bika pripremao za borbu na lokalnoj koridi, a on ga je pregazio..


Dok je pripremao bika Mercana za borbu, 33-godišnji Ibrahim Halilović iz Orašca, sela udaljenog desetak kilometara od Visokog, smrtno je stradao, javlja Dnevni avaz. Ibrahim je bika odveo na napuštenu pistu Aerodroma Visoko na Paljikama nedaleko njegove kuće.

Vezani članci Bik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Bik Jerry se ne predaje, treći je dan u bijegu: "Vidio sam ga kod auta, lizao je zadnje staklo, očito je bio žedan..." Petar Skejo, vlasnik klaonice iz koje je pobjegao bik (Foto: Dnevnik.hr/Miranda Cikotic/PIXSELL) Bjegunac za kojeg navija cijela Hrvatska sinoć upao u stupicu, ali se uspio izmigoljiti: "Bio je izmučen, mislili smo da je to to"

 Bik je bez nadzora lutao, dok ga nije ugledao Željko Bajić iz susjednog sela Paljike. On je pozvao Abdulaha, Ibrahimovog brata, koji nije znao da je bik izveden iz štale. Abdulah je otišao do piste i pronašao nastradalog brata kako leži na zemlji. Odmah je prevezen na Odjel hitne pomoći Doma zdravlja u Visokom, gdje je liječnik proglasio smrt.
Pretpostavlja se da je bik, kojeg su braća odgojila, pregazio Ibrahima. Na tijelu nije bilo vidljivih povreda.

Abdulah je bika Mercana htio prodati. Ibrahim se s time nije slagao, jer se već prijavio za sudjelovanje na koridi na Bucima početkom sljedećeg mjeseca.