Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijena u vlastitom domu

Iz zasjede ubijena slovenska novinarka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenska novinarka i ugledna filmska kritičarka Nika Bohinc i njezin kolega Alexis Tioseco ubijenu su blizu Manile na Filipinima.

Pročitajte i ovo Filipinski ratni brod Odnosi su na prekretnici Proključalo na Dalekom istoku, SAD je spreman intervenirati: "Nitko nas neće pokoriti, odgovorit ćemo na napade" Slika nije dostupna Pobijedila među 700 kandidata Ova Slovenka ima dobar razlog za slavlje

Bohinc je s partnerom naletjela na sačekušu razbojnika koji su ih ustrijelili, piše portal 24ur.com. Ubojstvo se dogodilo sinoć oko 22 sata po lokalnom vremenu u Quezon Cityju, nakon što su Bohinc i Tioesco došli kući, gdje su ih zaskočile nepoznate osobe. Razbojnici su potom opljačkali i njih, i njihovu kuću te pobjegli s mjesta događaja automobilom.

Policiju je o pucnjavi obavijestio šofer susjeda i kazao kako su se iz susjedne kuće začula četiri hica iz vatrenog oružja, a po dolasku policije s ubijenim novinarima zatečena je i kućna pomoćnica, koju su ubojice svezale i ostavile na podu. Potraga za počiniteljima traje. 'Filipinski film izgubio je svog najvećeg pristašu, a ja sam izgubio dvoje prijatelja', rekao je Raymond Phathanavirangoon, programski direktor međunarodnog filmskog festivala u Torontu. Vijest o umorstvu potvrdili su u srijedu slovensko ministarstvo vanjskih poslova i ministarstvo kulture. Ministrica kulture Majda Širca izjavila je da je šokirana smrću Nike Bohinc koja je stalno bila povezana s kolegama i ministarstvom.

Bohinc je rođena 1979. godine, a živjela je na relaciji Slovenija-Filipini. Bila je jedna od organizatorica Ljubljanskog filmskog festivala te predsjednica slovenskog udruženja filmskih kritičara Fipresci, a bila je i urednica časopisa Ekran. Njezin partner Tioseco, ugledan je filmski kritičar filipinsko-kanadskog porijekla.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene