Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svjedok atentata na Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine i predsjednik Nogometnog kluba "Bežanija" Goran Mijatović ubijen je u Beogradu, bombom postavljenom pod automobil.


MUP Srbije priopćio je da je u eksploziji, koja se dogodila danas u devet sati ujutro u beogradskom naselju Bežanijska kosa, u eksploziji osim Mijatovića poginuo i Slavko Novaković, njegov tjelohranitelj, koji je u trenutku eksplozije bio s njim.

Vezani članci Armenci demonstriraju protiv primirja u Nagorno karabahu Usred demonstracija u zemlji, armenska služba sigurnosti objavila kako su spriječili atentat na premijera Slika nije dostupna Legiji 15 godina zatvora za atentat na Vuka Draškovića

Bomba, koja je daljinski aktivirana, bila je postavljena ispod
ukradenog "audija 80", koji je bio parkiran pokraj automobila koji je pripadao Mijatoviću, a u eksploziji je uništeno još nekoliko automobila, te su popucali i prozori na okolnim zgradama.

U lipnju 2000. godine Mijatović je bio uhićen zbog sumnje da je umiješan u atentat na Vuka Draškovića u Budvi, ali je potom saslušan kao svjedok te je pušten na slobodu. 

Za taj zločin su prošle godine osuđeni zapovjednik Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije Milorad Ulemek Legija na 40 godina zatvora, kao i pripadnici te postrojbe te bivši šef Resora državne sigurnosti MUP-a Srbije Radomir Marković, koji je osuđen na 15 godina zatvora.

Ubijeni Mijatović je od ranije poznat beogradskoj policiji, a u tzv. Bijeloj knjizi MUP-a Srbije označen je kao jedan od vođa "bežanijskog klana".

Na Mijatovića je i prije nekoliko godina izveden pokušaj atentata, u kolovozu 2000. godine, kad je ranjen u ruku nakon što je na automobil u kojem se vozio na njega ispaljen rafal iz kalašnjikova.

Mijatović je, kako podsjećaju beogradski elektronski mediji, više puta uhićen zbog sumnji da je sudjelovao u krijumčarenju droge i jednom ubojstvu u podzemlju, a sredinom ove godine osuđen je na deset mjeseci zatvora zbog iznude 11 tisuća eura od beogradskog odvjetnika Branimira Gugla, nekadašnjeg zastupnika bivšeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića.