Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trideset četiri navodna pripadnika Al Kaide ubijena su u zračnom napadu vojske u četvrtak u zoru na mjesto sastanka ekstremističke mreže u pokrajini Šabva, 650 km istočno od Sane, doznaje se od izvora službi sigurnosti.


'Napad je izveden u trenutku okupljanja više desetaka članova Al Kaide u planinskom području pokrajine Šabva', rekao je neimenovani sigurnosni izvor. Sastanku je bio nazočan i šef Al Kaide na arapskom poluotoku Naser Al-Vajči, dodao je taj izvor i naveo da su među ubijenima i neki čelnici skupine.

Taj izvor za sada nije mogao precizirati što se dogodilo s Al-Vajčijem, ali je dodao da su među ubijenima Saudijci i Iranci nazočni na sastanku. Nije preciziran broj ubijenih. Ta operacija je izvedena tjedan dana nakon prvog zračnog napada vojske u kojem je ubijeno 30 aktivista Al Kaide u pokrajini Abjan kada je uhićeno više od 30 pripadnika te mreže. (Hina)

Vezani članci Policijska sirena, ilustracija Incident u Vinkovcima: 71-godišnji muškarac vatrenim oružjem napao i ozlijedio 53-godišnju ženu Posljedice napada u Pakistanu (Foto: Arhiva/AFP) Samoubilački napad u Pakistanu: Najmanje 12 mrtvih, među njima utjecajni lokalni političar