Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Naša suradnica iz Zagreba otkrila je najvjerojatnije još jednu piramidu koja je dosta oštećena. Međutim, to još moramo proučiti', rekao je Semir Osmanagić.


Bosanskohercegovački istraživač i osnivač Fondacije Arheološki park 'Bosanska piramida Sunca', Semir Osmanagić izjavio je da se kraj Visokog najvjerojatnije nalazi još jedna piramida, ukupno šesta u Bosanskoj dolini piramida. 

Vezani članci Arheološko nalazište, ilustracija Povijesno otkriće u Izraelu: Pronađen 2000 godina star biblijski rukopis Slika nije dostupna SNIMKE S MARSA 'Piramida jednaka Keopsovoj u Egiptu'

'Moramo to još proučiti kako bi sa sigurnošću utvrdili da je riječ o šestoj piramidi', kazao je Osmanagić, dodavši kako još čekaju rezultate Geološkog zavoda BiH.

'Bosanske su piramide fenomen koji će promijeniti imidž BiH. To više neće biti zemlja koja će asocirati na rat, već jednu od kolijevki civilizacije', istaknuo je Osmanagić tijekom predavanja u mostarskom hotelu 'Oldtown'.

Dodao je kako brojni znanstveni dokazi i istraživanja potvrđuju postojanje bosanskih piramida.

'Zahvaljujući povijesnom otkriću, za desetak godina Visoko će biti najbogatiji grad u BiH i posjećivat će ga milijuni turista', ocijenio je Osmanagić, iznijevši podatak da je u protekle dvije godine općinu Visoko posjetilo oko 400 tisuća turista iz 80 zemalja.