Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Velika Britanija, pogotovo sjeverna Engleska, zahvaćena je obilnim kišama i teškim poplavama zbog čega su stanovnici mnogih gradova i sela u subotu morali napustiti svoje domove, objavljuju mediji.


Širom Velike Britanije oglašena je opasnost od poplava koje su po život opasne te se stanovnici upozoravaju da izbjegavaju zadržavanje na cestama koliko god je to moguće.

Vezani članci Direktor gradske tvrtke VIO u Šestinskom dolu Stanovnici Šestinskog dola bijesni, Grad obećao riješiti problem: "Imamo poplavu i nakon dvije kapi kiše" Cijepljenje, ilustracija (Foto: Pixsell,Josip Regovic) Zemlja s najviše zaraženih i umrlih u Europi cijepit će samo dio građana: "Govori se da će svi biti cijepljeni, to je pogrešno"

"Teške poplave znače opasnost za život. To ne znači 'dođite i pogledajte'", upozorava spasilačka služba Lancashirea u poruci preko Twittera.

Lee Fraser iz područja West Yorkshirea u sjevernoj Engleskoj rekao je za medije da su obližnje prometnice potopljene. 'Od prošle noći žestoko pada. Sirene za opasnost uključile su se oko sedam sati ujutro, a deset minuta nakon toga počelo je poplavljati'.

Javljanje UŽIVO svjedoka poplave koje je šokiralo TV voditelje

Mnogi su sportski događaji otkazani.

Britanska vlada privremeno je uključila i vojsku u obranu od poplave na sjeverozapadu i pri evakuaciji stanovnika iz Lancashirea.

Mjesna policija objavila je da su oborine dosad već dosegle rekordnu razinu te da se do kraja subote očekuje da će porasti još pet do osam centimetara. (Hina)

 

 

 

 

 

 

 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook