U turskom teretnom brodu pred Koprom policija otkrila 12 ilegalnih migranata (Foto: Thinkstock)
U turskom teretnom brodu pred Koprom policija otkrila 12 ilegalnih migranata (Foto: Thinkstock)

U slovenskoj luci Koper, na teretnom brodu koji je doputovao iz Turske, otkriveno je dvanaest ilegalnih migranata iz Sirije i Iraka.


Dvanaest ilegalnih migranata iz Sirije i Iraka otkriveno je u ponedjeljak u slovenskoj luci Koper na teretnom brodu koji je doputovao iz Turske, potvrdila je u utorak slovenska policija. Kako je utvrđeno, devet Sirijaca i dvojica Iračana ukrcala su se na brod uz pomoć dvaju pomoraca na brodu koji su turski državljani. Obojicu mornara koji su pomagali "slijepim putnicima" pri ukrcaju policija je privela i protiv njih će, kako je najavljeno, biti uložena kaznena prijava.

Policija je objavila da slučaj tretira kao pokušaj ilegalnog ulaska u Sloveniju jer su ilegalni migranti na brodu bili sakriveni, a otkriveni su prilikom policijske kontrole.

Svi ilegalni migranti s turskog broda u Sloveniji su odmah nakon toga zatražili azil i prebačeni su u dom za azilante, gdje će čekati na odvijanje postupka.

Kroz Sloveniju je lani na put prema razvijenijim europskim državama na sjeveru prešlo 350.000 ilegalnih migranata, a ove godine do zatvaranja tzv. balkanske rute još više od 100.000, ali ih je vrlo malo u toj zemlji zatražilo azil. (Hina)