Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U napadu pripadnika narko kartela na policijsku postaju u središnjem Meksiku tri su osobe poginule, a još dvije su stradale prilikom bijega napadača.


Incident se dogodio u gradu Jerecuaro kada su najmanje šestorica maskiranih napadača naoružanih strojnicama i puškama počeli pucati po policijskoj postaji. Pritom su ubili dvojicu policajaca i tajnicu. Pucnjava je trajala nekoliko minuta, a potom su napadači pobjegli. Prilikom bijega usmrtili su još dvojicu policajaca na obližnjoj autocesti.

Vezani članci Slika nije dostupna Meksička vojska ubila šefa jednog od najvećih narkokartela Slika nije dostupna Chavez: Uhitili smo kolumbijskog narko baruna

Policija je kasnije pronašla tijelo jednog od napadača koji je poginuo u pucnjavi, te vozilo u kojem je ostalo nekoliko strojnica, ručnih granata, stotine metaka, kokain, te lažne policijske odore.

Policija smatra kako je napad na postaju osveta za posljednja brojna uhićenja pripadnika narko kartela. Nedavno je meksička policija uhitila Gustava Rivera Martineza, kojega SAD smatra vođom narko kartela u Tijuani. Martinez se nalazio na tjeralici FBI-a, a američka Agencija za suzbijanje droga je za njegovo lociranje nudila nagradu u iznosu od dva milijuna dolara.