Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U sukobima na sjeveru Šri Lanke vojska ubila 48 pobunjenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kopnena vojska Šri Lanke uz pomoć topništva ubila je 48 tamilskih tigrova u nizu okršaja na sjeveru zemlje, a nastavljaju se udari na pobunjenička uporišta.

Desetorica vojnika ubijena su, a više od 30 je ranjeno u borbama koje su počele u ponedjeljak na poluotoku Jaffni i u okruzima Vavuniyi, Polonnaruwi i Mannaru, rekao je vojni glasnogovornik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U sukobima poginulo 27 tamilskih pobunjenika i tri vojnika Slika nije dostupna Šri Lanka: 57 pobunjenika i dvojica vojnika poginuli u sukobu

Oslobodilački tigrovi tamilskoga eelama (LTTE) nisu zasad komentirali te borbe, ali analitičari kažu da obje strane rado uvećavaju broj stradalih neprijatelja jer nezavisne potvrde nema.

"Četrdeset i osmorica terorista LTTE-a ubijena su, a 28 ih je ranjeno u teškim borbama u ponedjeljak", rekao je glasnogovornik.

Okršaji vojske i pobunjenika iz LTTE-a pojačali su se otkako je vojska prošli mjesec prekinula šestomjesečno primirje. Vlada tVrdi da su pobunjenici primirje iskoristili za naoružavanje.

Ohrabrena vojnim pobjedama na istoku gdje je vojska zauzela niz pobunjeničkih uporišta, vlada sad želi preuzeti i tamilske baze na sjeveru.

No tamilski tigrovi nastavljaju sa samoubilačkim napadima i podmetanjem bomba čak i u glavnome gradu Colombu. Vojska tvrdi da je od siječnja ubila više od tisuću pobunjenika, a da je za to vrijeme poginulo 89 civila i 83 vojnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene