Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vojska Šri Lanke ubila je najmanje 32 pobunjenika, a izgubila jednog svog pripadnika, u nizu preventivnih udara ispred svojih prednjih položaja na sjeveru zemlje.


Operacija je izvedena u ponedjeljak u pokrajinama Wanniju i Jaffni, 260 i 370 kilometara sjeverno od glavnoga grada Colomba.

Vezani članci Slika nije dostupna U sukobima poginulo 27 tamilskih pobunjenika i tri vojnika Slika nije dostupna Na sjeveru Iraka 153 mrtva pobunjenika

Pobunjenici su se zadnjih tjedana bili pokušali infiltrirati u
prednje borbene redove vojske Šri Lanke.

Vladine snage počele su prvu operaciju u Mullikulamu u Wanniju i ubile najmanje 20 pobunjenika. Sedam tijela, među njima i pet ženskih, pronađeno je na mjestu sukoba, a još je 15 osoba ranjeno, rekao je vojni glasnogovornik.

U istome je području poginuo jedan vladin vojnik, a još su sedmorica ranjena u topničkom i minobacačkom okršaju s pobunjenicima. Vojska nije uspjela uzvratiti jer su pobunjenički položaji uz staru katoličku crkvu, rekao je glasnogovornik.

U jednom drugom okršaju u ponedjeljak navečer vojnici su napali pobunjeničko sklonište u Vilathikulamu u Wanniju i ubili osmoricu pobunjenika.

Vojne vlasti objavile su da je vojska u ponedjeljak u Muhamaliju, 370 km sjeverno od glavnoga grada, ubila još četvoricu pobunjenika i zaplijenila njihovo oružje.