Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U sukobima na sjeveru Šri Lanke 33 poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojska Šri Lanke ubila je najmanje 32 pobunjenika, a izgubila jednog svog pripadnika, u nizu preventivnih udara ispred svojih prednjih položaja na sjeveru zemlje.

Operacija je izvedena u ponedjeljak u pokrajinama Wanniju i Jaffni, 260 i 370 kilometara sjeverno od glavnoga grada Colomba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U napadima ginu djeca SAD i Velika Britanija pozvali Šri Lanku da prekine borbu Slika nije dostupna U sukobima poginulo 27 tamilskih pobunjenika i tri vojnika

Pobunjenici su se zadnjih tjedana bili pokušali infiltrirati u
prednje borbene redove vojske Šri Lanke.

Vladine snage počele su prvu operaciju u Mullikulamu u Wanniju i ubile najmanje 20 pobunjenika. Sedam tijela, među njima i pet ženskih, pronađeno je na mjestu sukoba, a još je 15 osoba ranjeno, rekao je vojni glasnogovornik.

U istome je području poginuo jedan vladin vojnik, a još su sedmorica ranjena u topničkom i minobacačkom okršaju s pobunjenicima. Vojska nije uspjela uzvratiti jer su pobunjenički položaji uz staru katoličku crkvu, rekao je glasnogovornik.

U jednom drugom okršaju u ponedjeljak navečer vojnici su napali pobunjeničko sklonište u Vilathikulamu u Wanniju i ubili osmoricu pobunjenika.

Vojne vlasti objavile su da je vojska u ponedjeljak u Muhamaliju, 370 km sjeverno od glavnoga grada, ubila još četvoricu pobunjenika i zaplijenila njihovo oružje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene