Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tonu u sve veću krizu

U Španjolskoj sve više ljudi traži pomoć Crvenog križa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog teške gospodarske situacije, Španjolci tonu u sve veću krizu. Zbog sve veće nezaposlenosti, sve ih je više koji nemaju ni za osnovne namirnice, pa su primorani tražiti pomoć od Crvenog križa.

Julio i njegova partnerica prvi put su došli u Crveni križ po besplatnu hranu. Oboje su ostali bez posla, a kod kuće ih čekaju dvije kćeri. 'Ako ne kucate na vrata za pomoć, naći ćete se u bezizlaznoj situaciji', kazao je Julio del Rio. 'Moram ići naprijed zbog svojih kćeri. Zbog njih svako jutro moram biti nasmijana, iako za to nemam razloga', kazala je Inmaculada Dominguez.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Španjolski premijer Pedro Sanchez i portugalski premijer Luis Montenegro Predlažu rješenje s dvije države Sanchez skuplja glasove za priznanje Palestine: Irska i Norveška za, Portugal suzdržan

U istoj se situaciji našla i samohrana majka troje djece, koja je iz Konga došla u Španjolsku zbog boljeg života. 'Kad sam došla imala sam posao, brak, prekrasan život. Onda je došla kriza i sve mi oduzela, posao i muža. Ostala sam sama s troje djece', kaže Therese Bango.

>> Nastavljeni sukobi policije i prosvjednika u Španjolskoj i Portugalu

Zbog sve veće krize sve više Španjolaca traži pomoć. Crveni križ dva puta na tjedan besplatno dijeli osnovne namirnice. 'Ovdje je riječ o ljudima koji su do jučer imali posao i normalan život. Sve se promijenilo preko noći i sada su primorani tražiti našu pomoć', kazao je volonter Crvenog križa Juan Jose Sanchez.

Baš kao i Grčka, Španjolska se već mjesecima suočava s dubokom krizom. No u Španjolskoj je zabrinjavajuće što je većina mladih bez posla. Svaki četvrti Španjolac je nezaposlen. Sudeći prema daljnjim prognozama, stanje se neće dugo promijeniti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene