Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Somaliji ubijena talijanska redovnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska katolička redovnica ubijena je u bolnici u Mogadišu i njezino bi ubojstvo moglo biti povezano s kontroverznom izjavom Pape Benedikta XVI. o islamu, javljaju agencije.

Naoružani napadači upali su u bolnicu SOS na jugu glavnoga grada Somalije i zapucali na redovnicu, te potom pobjegli, rekao je jedan djelatnik bolnice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traže lokaciju Nestala dva američka mornara dok su bili na zadatku: U tijeku operacija izvlačenja Unesrećeni u napadu na iranski grad Kerman Napadače nazvali kukavicma Iran najavio osvetu nakon najvećeg terorističkog napada od Islamske revolucije

Žrtva, u dobi od oko 70 godina, živjela je u Somaliji već dugi niz godina.

Izvor iz tamošnjih islamističkih krugova ubojstvo povezuje s Papinom izjavom o islamu. 

'Vrlo je vjerojatno da su oni koji su je ubili bili ljuti zbog nedavnih Papinih komentara o islamu', rekao je neimenovani izvor za Reuters.

Jedan mjesni vjerski vođa, blizak islamistima koji nadziru grad, pozvao je muslimane da se 'osvete' Papi, dodajući kako bi svaku osobu koja uvrijedi proroka Muhameda trebalo 'ubiti'.

Ubojstvo talijanske redovnice u Somaliji osudio je Vatikan. To je 'strašno djelo' i 'nadamo se da će ostati izolirano', rekao je
vatikanski glasnogovornik Federico Lombardi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene