Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U potresu jačine 7,2 stupnjeva Richterove ljestvice za kojim je uslijedilo niz manjih, pedesetak osoba je ozlijeđeno, a oštećeno je više stotina zgrada u malom arhipelagu u vodama indonezijskog otoka Sulawesija, priopćile su vlasti.


Najmanje '42 osobe ozlijeđene su, od čega deset teško' na Talaudu, slabo nastanjenoj skupini otoka između sjevera Sulawesija i Filipina, kazao je šef kriznog stožera ministarstva zdravstva Rustam Pakaya. Približno 700 zgrada, među kojima stanovi, uredi i škole, oštećeno je na tim otocima koji žive od ribarstva i poljoprivrede. 'Oko 300 ih je jako oštećeno, ostali manje', izjavio je lokalni dužnosnik.

Vezani članci Snažan potres pogodio Filipine Snažan potres pogodio Filipine: "Pomicale su se lampe, podrhtavala je voda u akvariju, dugo je trajalo" Potres na indonezijskom otoku Sulawesiju Potres na indonezijskom otoku: Najmanje 35 poginulih, stotine ozlijeđenih, srušeno nekoliko zgrada...

Epicentar potresa zabilježen je na 327 km od grada Manadoa na sjeveru Sulawesija i na 280 km od Generala Santosa na filipinskom otoku Mindanau, na dubini od 33 km, priopćeno je iz Američkog geofizičkog instituta.