Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštećene stotine zgrada

U snažnom potresu pedesetak ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U potresu jačine 7,2 stupnjeva Richterove ljestvice za kojim je uslijedilo niz manjih, pedesetak osoba je ozlijeđeno, a oštećeno je više stotina zgrada u malom arhipelagu u vodama indonezijskog otoka Sulawesija, priopćile su vlasti.

Najmanje '42 osobe ozlijeđene su, od čega deset teško' na Talaudu, slabo nastanjenoj skupini otoka između sjevera Sulawesija i Filipina, kazao je šef kriznog stožera ministarstva zdravstva Rustam Pakaya. Približno 700 zgrada, među kojima stanovi, uredi i škole, oštećeno je na tim otocima koji žive od ribarstva i poljoprivrede. 'Oko 300 ih je jako oštećeno, ostali manje', izjavio je lokalni dužnosnik.

Pročitajte i ovo Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo" Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće"

Epicentar potresa zabilježen je na 327 km od grada Manadoa na sjeveru Sulawesija i na 280 km od Generala Santosa na filipinskom otoku Mindanau, na dubini od 33 km, priopćeno je iz Američkog geofizičkog instituta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene