Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Sinaju pronađeno 2,75 tona eksploziva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatska policija pronašla je u nedjelju na Sinaju 2,75 tona eksploziva, rekao je jedan egipatski sigurnosni dužnosnik.

Eksploziv, skriven u 54 plastične vreće, pronađen je tijekom pretrage na području al-Gefgafa, 100 kilometara jugozapadno od obalnog grada El Ariša, rekao je dužnosnik koji je želio ostati neimenovan.

Pročitajte i ovo Ilustracija Demokratska republika Kongo Okrutno iskoristili djecu kao zamku: Pobunjenici postavili eksploziv na jednogodišnje blizanke Slika nije dostupna Dogovorite predaju oružja Uz cestu kod Tenje pronađeno oružje i eksploziv

Policija je zaplijenila 250 kilograma eksploziva na sjeveru Sinaja 19. kolovoza. Dužnosnici su tada kazali kako sumnjaju da je trebao biti prokrijumčaren na palestinska područja.

Egipatska policija na Sinaju redovito pronalazi velike količine
eksploziva i streljiva, ponekad skrivene u tunelima u blizini granice s pojasom Gaze. Pet stotina kilograma eksploziva pronađeno je 5. kolovoza u el-Gefgafu.

Egipat je u srpnju objavio da se krijumčarenje oružja, streljiva i droge tunelima u pojas Gaze smanjilo nakon što je islamistički pokret Hamas u lipnju preuzeo nadzor nad Gazom.

Izrael je optužio Egipat da ne čini dovoljno kako bi zaustavio
krijumčarenje, a američki Zastupnički dom predložio je da se za 200 milijuna američkih dolara godišnje smanji vojna pomoć Egiptu ako ne poboljša nadzor granica i poštivanje ljudskih prava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene