Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Samoubilački napad u Pakistanu: Najmanje 12 mrtvih, među njima utjecajni lokalni političar

Posljedice napada u Pakistanu (Foto: Arhiva/AFP)
Posljedice napada u Pakistanu (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP
Najmanje je 12 osoba ubijeno, među kojima i utjecajni lokalni političar, a 50 ih je ranjeno u utorak navečer u samoubilačkom napadu na izbornom skupu u Pešavaru, objavila je pakistanska policija.

Napad je izveden tijekom sastanka antitalibanske stranke Awami National Party (ANP), skupine koja je već bila na meti napada islamista zbog protivljenja talibanima.

Pročitajte i ovo Napad na Leonida Volkova - 3 pretučen čekićem Oglasio se predsjednik Litve nakon brutalnog napada na suradnika Navaljnog: "Putinu mogu reći samo jedno - ovdje te se nitko ne boji" Specijalci svladali muškarca u Ljubljani - 2 nasrnuo na njih VIDEO/FOTO Policija otkrila detalje drame u centru Ljubljane: Mladi muškarac već je sudjelovao u sličnom incidentu 2020.

Među poginulima je i izborni kandidat te stranke Harun Bilur, a visoki policijski dužnosnik Kaukab Faruki potvrdio je da je taj kandidat ubijen u napadu.

Harun Bilur pripadao je utjecajnoj političkoj obitelji pakistanske pokrajine kojoj je Pešavar glavni grad. Njegov otac Bašir Bilur, također poznati političar, također je ubijen u samoubilačkom napadu 2013., kada je također ta antitalibanska stranka bila metom napada. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene