Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubila ga američka vojska

Afganistanski predsjednik potvrdio: Ubijen je vođa pakistanskih talibana

Afganistanski vojnici/Ilustracija (Foto: AFP)
Afganistanski vojnici/Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Afganistanski predsjednik Ašraf Gani potvrdio je u petak da je vođa pakistanskih talibana, Mula Fazlulahm, ubijen u srijedu u američkom napadu.

"Razgovarao sam s pakistanskim premijerom Nasirom ul Mulkom i zapovjednikom glavnog stožera generalom Kamarom Džavedom Badžvom i potvrdio sam im smrt Mule Fazlulaha", objavio je Gani na Twitteru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premješten u samnicu Htio dokazati da je zemlja sigurna pa završio u zatvoru: Talibani uhitili austrijskog ekstremista Slika nije dostupna Samozatajni taliban TKO JE NOVI VOĐA TERORISTA S bin Ladenom se družio svaki dan, a sada ujedinjuje talibane i tjera Islamsku državu

Američka vojska je potvrdila u petak da je napad u Afganistanu bio usmjeren na pakistanskog talibanskog šefa, ali nije potvrdila je li on ubijen u toj operaciji.

"Napad je bio usmjeren na Fazlulaha, ali još nismo spremni reći jesmo li ga pogodili", rekao je ranije jedan američki vojni dužnosnik.

Američka vojska objavila je da je 13. lipnja u pokrajini Kunar, koja se nalazi blizu granice Afganistana i Pakistana, izvela zračni napad na visokog dužnosnika jedne terorističke organizacije. Tada nije rekla ni koja je organizacija napadnuta niti je li njezin dužnosnik ubijen.

Vjeruje se da je Fazlulah, visoki zapovjednik pakistanskog talibanskog pokreta, 2012. naredio ubojstvo Malale Yousafzai, koja je postala simbolom prava djevojčica na obrazovanje. Malala je dobitnica Nobelove nagrade za mir. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene