Afganistanski vojnici/Ilustracija (Foto: AFP)
Afganistanski vojnici/Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

Afganistanski predsjednik Ašraf Gani potvrdio je u petak da je vođa pakistanskih talibana, Mula Fazlulahm, ubijen u srijedu u američkom napadu.


"Razgovarao sam s pakistanskim premijerom Nasirom ul Mulkom i zapovjednikom glavnog stožera generalom Kamarom Džavedom Badžvom i potvrdio sam im smrt Mule Fazlulaha", objavio je Gani na Twitteru.

Vezani članci Slika nije dostupna Velike akcije u dvije zemlje: Vojska i policija ubile 98 talibana Slika nije dostupna 'Na radnom mjestu, u školi ili na kavi možete postati žrtva suvremnog terorizma'

Američka vojska je potvrdila u petak da je napad u Afganistanu bio usmjeren na pakistanskog talibanskog šefa, ali nije potvrdila je li on ubijen u toj operaciji.

"Napad je bio usmjeren na Fazlulaha, ali još nismo spremni reći jesmo li ga pogodili", rekao je ranije jedan američki vojni dužnosnik.

Američka vojska objavila je da je 13. lipnja u pokrajini Kunar, koja se nalazi blizu granice Afganistana i Pakistana, izvela zračni napad na visokog dužnosnika jedne terorističke organizacije. Tada nije rekla ni koja je organizacija napadnuta niti je li njezin dužnosnik ubijen.

Vjeruje se da je Fazlulah, visoki zapovjednik pakistanskog talibanskog pokreta, 2012. naredio ubojstvo Malale Yousafzai, koja je postala simbolom prava djevojčica na obrazovanje. Malala je dobitnica Nobelove nagrade za mir. (Hina)