Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žrtve Kinezi

Teška nesreća u Sjevernoj Koreji: Najmanje 36 mrtvih u nesreći autobusa s kineskim turistima

Prometna nesreća u Sjevernoj Koreji (Printscreen APTN)
Prometna nesreća u Sjevernoj Koreji (Printscreen APTN)
Aktualno Galerija +0 Prometna nesreća u Sjevernoj Koreji (Printscreen APTN) Galerija 1/1 >>
Najmanje 32 kineskih državljana i četvero sjevernokorejskih poginulo je u nesreći autobusa s turistima do koje je došlo u nedjelju navečer u Sjevernoj Koreji, objavio je Peking u ponedjeljak.

"Radimo temeljito sa Sjevernom Korejom na određivanju uzroka nesreće", istaknuo je Lu Kang, glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova.

Pročitajte i ovo Omiška Dinara nije joj bilo spasa Strava na planinarenju: 26-godišnjakinja se odvojila od grupe i pala u provaliju na Omiškoj Dinari Ilustracija Nesreća Užas u Njemačkoj: Autobus se prevrnuo, ozlijeđeno je 27 učenika

Još dva kineska državljanina ozlijeđena su, dodao je on na redovitoj konferenciji za tisak, ne navodeći detalje o okolnostima nesreće do koje je došlo na jugu zemlje. Kina je prvotno govorila o "velikom broju žrtava među kineskim turistima".

Kineska državna televizija CGTN izvijestila je ranije u ponedjeljak na Twitteru da je autobus s turistima pao s mosta u Sjevernoj Koreji, pri čemu je poginulo više od 30 osoba, ali je njezin tvit kasnije izbrisan.

Kina je kasno u nedjelju obavještena o nesreći, a njezino veleposlanstvo u Pjongjangu poslalo je zaposlenike na lice mjesta, objavilo je ministarstvo.

Govoreći o nesreći, kineska državna televizija CCTV emitirala je u ponedjeljak videosnimku na kojoj se vidi veliko prevrnuto vozilo usred noći na kiši, kao i vozila hitne službe te liječnik koji pruža pomoć ozlijeđenoj osobi.

Prema kineskim vlastima, do nesreće je došlo u pokrajini Sjeverni Hwanghae, južno od sjevernokorejske prijestolnice Pjongjanga. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene