Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Poljskoj

U požaru hostela za beskućnike poginula 21 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 21 osoba poginula je u požaru koji je noćas zahvatio hostel za beskućnike u gradu Kamien Pomorski, na sjeverozapadu Poljske.

U požaru, koji je noćas buknuo u dvokatnom hostelu grada 30 kilometara istočno od granice s Njemačkom, ozlijeđeno je 20 ljudi. Mnogi su se spasili iz vatrene stihije iskačući kroz prozore hostela, piše BBC. Najmanje 77 ljudi u vrijeme požara boravilo je u hostelu. Uzrok požara još uvijek nije poznat. Poljski premijer Donald Tusk prekinuo je svoj uskršnji odmor te pohitao u Kamien Pomorski kako bi determinirao nastalu štetu i vidio što je potrebno učiniti.

Pročitajte i ovo Red za pučku kuhinju Pomoć najpotrebnijima Dugački red ispred pučke kuhinje: "To je slika našeg svijeta" Andrzej Duda Konzervativna ideologija Poljski predsjednik blokirao zakon i ugrozio živote i zdravlje žena i djevojaka

Roditelji djecu bacali kroz prozore

Glasnogovornik vlade rekao je kako će se pobrinuti da ni jedan preživjeli korisnik hostela ne ostane bez potrebne pomoći i krova nad glavom. Jedna osoba je teško ozlijeđena, a većina, među kojima i osmomjesečna beba, zadobila je opekline i pati od kašlja nastalog zbog udisanja dima i lomove kostiju nastale iskakanjem iz zgrade. 'Vatra se širila nevjerojatnom brzinom', rekao je Daniel Kopalinski, jedan od vatrogasaca koji je gasio plamen. 'Vatrogagsci su hvatali djecu koji su prestravljeni roditelji bacali kroz prozore', dodao je naznačivši da spasioci još uvijek pretražuju ruševine spaljenog hostela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene