Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U potresu magnitude 6,3 Richtera koji je pogodio Butan poginulo je najmanje deset, a ozlijeđeno više desetaka osoba, rekli su dužnosnici državnoj novinskoj agenciji BBS.


Epicentar potresa bio je oko 160 kilometara istočno od prijestolnice Timfu na dubini od oko 7,2 kilometra, rekao je Geološki institut SAD-a. Najmanje je pet osoba poginulo u krugu Mongar, gdje je bio epicentar potresa, dok su druge poginule u odronima zemlje u drugim udaljenim područjima planinske regije, priopćio je radio.

Vezani članci Razrušena Petrinja Objavljena jeziva snimka potresa na Baniji: "Samo uključite zvuk..." Novo podrhtavanje zabilježeno kod Siska Novi jači potres u Baniji, podrhtavanje osjetili širom središnje Hrvatske: "Jako je zatreslo, svi su pobjegli na cestu", "Ovako već dugo nije drmalo"

'Oštećene su kuće, samostani i ceste', rekao je guverner okruga Trašihang. Svjedoci su rekli da su ljudi još uvijek na ulicama te da je nakon potresa tlo podrhtavalo još najmanje šest do sedam puta. Potres se osjetio i u sjeveroistočnim indijskim državama i Tibetu. (Hina)