Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U potresu magnitude 6,3 Richtera koji je pogodio Butan poginulo je najmanje deset, a ozlijeđeno više desetaka osoba, rekli su dužnosnici državnoj novinskoj agenciji BBS.


Epicentar potresa bio je oko 160 kilometara istočno od prijestolnice Timfu na dubini od oko 7,2 kilometra, rekao je Geološki institut SAD-a. Najmanje je pet osoba poginulo u krugu Mongar, gdje je bio epicentar potresa, dok su druge poginule u odronima zemlje u drugim udaljenim područjima planinske regije, priopćio je radio.

Vezani članci Potres u Albaniji Prilično jak potres na granici Crne Gore i Albanije: Treće podrhtavanje tla od rano jutros bilo je i najjače Potres, Ilustracija Potres na granici Crne Gore i Albanije: Najprije udario jedan od 4,1 prema Richteru, potom uslijedio i drugi

'Oštećene su kuće, samostani i ceste', rekao je guverner okruga Trašihang. Svjedoci su rekli da su ljudi još uvijek na ulicama te da je nakon potresa tlo podrhtavalo još najmanje šest do sedam puta. Potres se osjetio i u sjeveroistočnim indijskim državama i Tibetu. (Hina)