Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Pakistanu se razbuktalo nasilje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bombaš samoubojica napao je sjedište policije u Islamabadu, borbeni zrakoplovi ubili su dvadesetoricu islamističkih boraca na sjeverozapadu zemlje, a u eksploziji mina poginula su i djeca, javljaju agencije.

Dužnosnici kažu kako je osmero ljudi ranjeno u napadu bombaša samoubojice, ali ipak nema poginulih, iako je isprva bilo objavljeno da je u napadu na zgradu policije u Islamabadu bilo osmero mrtvih, javlja France Presse.

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici

'Ja sam na mjestu eksplozije. Vidio sam više ranjenih, možda osmero ili devetero', rekao je policajac Khalid Mehmood. 'Bogu hvala, nema mrtvih', dodao je.

Jedan predstavnik vojske izjavio je kako su vojni zrakoplovi izveli dva zračna udara na lokaciju na kojoj su obučavani borci gerilskoga zapovjednika mule Fazullaha, javlja Reuters.

'Dvadesetorica gerilaca, među kojima su i vodeći zapovjednici, ubijena su, ali Fazullah je pobjegao, iako je bio ondje', rekao je predstavnik vojske o napadu koji je izveden u gradu Swatu.

U susjednoj regiji Diru u udaljenom gorju na granici s Afganistanom, na cesti je eksplodirala bomba namijenjena policijskom kombiju s osumnjičenim kriminalcima.

Ta bomba na daljinsko upravljanje ubila je najmanje 11 ljudi, među njima i četvero djece, četvoricu policajaca i trojicu zatvorenika, rekao je predstavnik vlasti Sher Bahadur.

Prema njegovim riječima, ranjeno je desetero ljudi. Televizije su objavile da su stradala djeca u školskome autobusu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene