Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri dana žalosti

U padu helikoptera poginuo predsjednički kandidat u Paragvaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Paragvajski predsjednički kandidat Lino Oviedo, koji je 1989. sudjelovao u svrgavanju diktatora Alfreda Stroessnera, poginuo je u padu helikoptera tijekom vikenda.

Oviedo (69), umirovljeni general poznat kao dinamičan javni govornik, bio je među kandidatima za predsjedničke izbore u travnju u toj siromašnoj, politički nestabilnoj južnoameričkoj zemlji.

Policijski spasioci pronašli su u nedjelju njegovo tijelo u ostacima helikoptera koji se srušio na sjeveru Paragvaja, gdje je putovao na predizborni skup. Na dan 3. veljače u Paragvaju se obilježava točno 24 godine od udara s kojim je završila Stroessnerova 35-godišnja diktatura.

Pročitajte i ovo Ilustracija užas u Paragvaju Majka prodala kćer (3) za 10 eura: Silovana i ubijena u napuštenoj kući, procurila uznemirujuća snimka Ilustracija Stigle loše vijesti Detalji sudara helikoptera u SAD-u: Devet osoba poginulo tijekom rutinske misije

>> VIDEO Kamerman slučajno snimio majku kako na ulici prodaje bebu

Oviedova popularnost temelji se na neprovjerenoj priči, koju često ponavljaju njegove pristaše, da je osobno ušao u Stroessnerov bunker s bombom u ruci kako bi prisilo diktatora na predaju.

Ankete pokazuju da je Oviedo s osam posto podrške birača bio na četvrtom ili petom mjestu po izgledima za izbore u travnju. "U ime vlade, šaljemo našu iskrenu sućut obitelji generala Lina Cesara Ovieda", objavio je paragvajski predsjednik Federico Franco na Tweeteru. Vlada je proglasila tri dana žalosti i obustavila sve službene aktivnosti.

Oviedo je 1990. optužen za urotu da svrgne vladu, te je osuđen na 10 godina zatvora. Pomilovan je prije isteka izdržavanja kazne i vratio se u politiku kao vođa konzervativne stranke Nacionalna unija etičkih građana.

Ministar unutarnjih poslova Carmelo Caballero rekao je da će vlada istražiti nesreću, koja se dogodila u subotu navečer kad je Oviedo letio natrag za glavni grad Asuncion po nepovoljnim vremenskim uvjetima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene