Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Buknuo požar

SAD: Iskliznuo vlak s naftom, evakuirana škola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je s tračnica iskočio vlak koji je prevozio sirovu naftu, buknuo je požar. Vlasti su zatvorile autocestu i evakuirali školu.

Vlak Union Pacifica koji je prevozio sirovu naftu iskočio je u petak iz tračnica i zapalio se pokraj slikovite rijeke Columbia u američkoj državi Oregon, zbog čega je zatvorena autocesta i evakuirana škola.

Pročitajte i ovo Počele su pripreme za dolazak baterijskih vlakova baterijski vlakovi Počele pripreme za dolazak suvremenih vlakova, mogu voziti do 160 kilometara na sat Tri osobe pregazio vlak u Švedskoj Nisu ga vidjeli Velika tragedija u Švedskoj: Teretni vlak pregazio troje ljudi

Ta prijevoznička kompanija objavila je da je iz tračnica iskočilo 11 od 96 vagona, oko 110 kilometara istočno od Portlanda, u blizini malenog grada Mosiera. Sirova nafta iscurila je iz najmanje jednog vagona, a u tom incidentu nije bilo ozlijeđenih.

Iako je prijevoz sirove nafte željeznicom u 2014. pao za više od milijun barela dnevno zbog dugotrajnog pada cijene nafte i manje proizvodnje, ovaj slučaj iskliznuća vlaka ponovno će otvoriti raspravu o sigurnosnim pitanjima prijevoza te sirovine željeznicom.

To je u godinu dana prva takva veća željeznička nesreća , dok se od 2008. dogodilo najmanje deset iskliznuća vlakova sa sirovom naftom širom SAD-a i Kanade, uključujuči i katastrofu u Quebecu, gdje je u srpnju 2013. poginulo 47 ljudi. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene