Uhićenik (Foto: AFP)
Uhićenik (Foto: AFP) Foto: Afp

Osumnjičeni islamistički radikal koji je nekoć bio tjelesni čuvar Osame bin Ladena uhićen je u ponedjeljak u Njemačkoj, objavila je njemačka policija.


Slučaj Tunižanina Samija A. izazvao je u travnju ogorčenje javnosti nakon što su njemački mediji objavili da prima socijalnu pomoć iako su ga obavještajne službe ocijenile potencijalnom prijetnjom.

Vezani članci Koronavirus u Njemačkoj Njemački ministar zdravstva o pandemiji i broju novozaraženih: "COVID-19 se jednostavno ne predaje" Eksplozija u njemačkom Lidlu 01 Užas u njemačkom Lidlu: Zaposlenik otvorio paket koji je eksplodirao. Troje radnika je ozlijeđeno

Vlasti u zapadnom gradu Bochumu zatražile su od policije da ga uhiti i on nije pružio otpor, rekao je glasnogovornik tamošnje policije.

Bild je prenio da će biti deportiran. Policija to nije mogla potvrditi i novinare je uputila na vlasti u Bochumu. Glasnogovornik grada nije bio dostupan za komentar.

Muškarac živi u Bochumu od 1997, a njemačke vlasti pokušavaju ga deportirati od 2006., no nisu mogle zbog toga što mu u domovini prijeti mučenje, po Bildu. (Hina)