Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Strojovođe njemačkih vlakova, koji su pokrenuli više štrajkova posljednjih tjedana, pokrenuli su u podne novi štrajk, ovog puta teretnih vlakova, objavio je njihov sindikat GDL.


'Polazimo od načela da će teretni vlakovi biti jako uključeni u štrajk', rekao je drugi čovjek sindikata Claus Weselsky na stalnom informativnom radiju n-tv.

Vezani članci Slika nije dostupna Strojovođe zaustavili vlakove! Slika nije dostupna U Moravicama problemi s kočnicama na 17 vagona

Taj peti štrajk u pet tjedana, predviđen za teretne vlakove do subote u 6 sati, mogao bi imati gospodarske posljedice puno teže od prethodnih štrajkova, koji su se odnosili samo na regionalne i gradske linije.

Sindikat GDL traži za strojovođe tarifni ugovor odvojen od ostalih djelatnika željezničke kompanije Deutsche Bahn i povećanja plaća. Deutsche Bahn do sada je odbijala popustiti na prvoj točki.

'Ako 42 sata štrajka teretnih vlakova ne potaknu upravu na promjenu stajališta, preostati će nam samo da sljedećeg tjedna proširimo pokret na putničke vlakove', upozorio je Weselsky.