Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 10.000 raseljenih

U Nigeriji pet mrtvih u napadu na muslimane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet ljudi je ubijeno i više od 10.000 je raseljeno u napadima na muslimane koja traju od ponedjeljka u Benin Cityju, na jugu Nigerije, gdje je danas djelomično zapaljena još jedna džamija, javlja mjesni Crveni križ.

'Do sada smo zabilježili pet ubijenih, među kojima su i napadači i napadnuti', rekao je glavni tajnik Crvenog križa države. On je govorio o napadu na prvu džamiju u ponedjeljak u Benin Cityju u sklopu prosvjeda protiv povišenja cijena goriva.

Napadi usmjereni na muslimane, koje vode 'domoroci', prema istom izvoru, nastavljeni su i danas. Zapaljeni su jedna islamska škola i autobus.

Pročitajte i ovo Prosvjed na UCLA-u Studenti ne odustaju VIDEO/FOTO Noć kaosa na američkim sveučilištima: Policija upala u kampove, stotine prosvjednika uhićene Vojnici koji se bore protiv Boko Harama Otmica iz škole Djevojčica koju je prije 10 godina oteo Boko Haram spašena je, ali nije bila sama...

>> Nigerijska policija ubila prosvjednika protiv rasta cijene goriva

To je prvi val nasilja prema muslimanima na jugu Nigerije nakon sve brojnijih napada na kršćane na muslimanskom sjeveru zemlje tijekom posljednja dva tjedna, za koje je odgovornost preuzela islamska skupina Boko Haram. U Nigeriji od ponedjeljka traje opći štrajk protiv ukidanja subvencija za gorivo, dok zemlju potresaju i međuvjerski sukobi. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene