Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog kiše i snijega

LANČANI SUDAR 56 VOZILA U KINI: Poginulo 17 osoba, 37 ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedamnaest osoba poginulo je u lančanom sudaru na autocesti na sjeveru Kine, izvijestila je u utorak novinska agencija Xinhua, ističući da se nesreća povezuje sa zimskim uvjetima koji su zahvatili zemlju.

Do lančanog sudara koji je uključivao 56 vozila došlo je u noći s ponedjeljka na utorak u Shanxiju, pokrajini jugozapadno od Pekinga, "zbog kišnog i sniježnog vremena", javlja službena novinska agencija.

Pročitajte i ovo Nesreća u kineskom rudniku Užas u Kini Teška nesreća u rudniku: Najmanje osam mrtvih, u tijeku operacije spašavanja Ilustracija Istražuje se uzrok Nova nesreća u kineskom rudniku ugljena: Poginulo je 12 ljudi

U nesreći je ozlijeđeno 37 osoba.

Fotografije koje je agencija objavila prikazuju deset kamiona naslaganih jedan na drugi na tek neznatno zasniježenom kolniku. Dizalice pokušavaju razdvojiti unesrećena vozila.

Val hladnoće zahvatio je u nedjelju navečer sjever Kine s temperaturama ispod nule u Pekingu gdje su ulice prekrivene tankim slojem snijega. Meteorološka služba najavljuje pad temperature do -9 stupnjeva u srijedu. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene