Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Karnevalska povorka na fašnički utorak u New Orleansu, glasovita 'Mardi Gras parada' pretvorila se u kaos kada je u iznenadnoj pucnjavi nastrijeljeno šest osoba, uključujući i jedno dijete, izvijestile su američke TV mreže.


Dijete nije teže ranjeno, a dvojica osumnjičenih u dobi od 18 i 20 godina su u pritvoru, objavila je policija. Za sada nije jasno je li se radilo o namjernoj ili nasumičnoj pucnjavi. Pucnjava se dogodila u Garden District-u New Orleansa oko 13:40 sati, nakon što je završena posljednja tzv. Rex parada na proslavi 'Mardi Gras' - odnosno 'Mrsnog Utorka' ili Mesopusta, Fašnika.

'Zvučalo je kao pucnjava vatrometa. Svi su se okamenili, bacili se na tlo, a povorka je stala', izjavila je za CBS News, Toni Labat stara 29 godina koja je na paradu dovela svoje dvoje male djece. Kazala je kako je vidjela jednog ranjenog muškarca koji se bacio na pod vičući da treba pomoć i drugoga, koji je krvario na usta.

Vezani članci Američka policija, ilustracija Najmanje dvoje ubijenih i više od 20 ranjenih u pucnjavi u klubu u Miamiju: ''Ovo je ciljano. Ovo sigurno nije slučajno'' Policija u SAD-u, ilustracija (Foto: AFP) Nova pucnjava u Sjedinjenim Državama: U New Orleansu na ulici otvorio vatru i upucao 11 ljudi

Glasnogovornik policije Bob Young rekao je da su žrtve prebačene u lokalne bolnice te da je dijete samo okrznuto metkom. Za sada nema izviješća je li netko od ranjenih preminuo ili je u životnoj opasnosti.