Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šesnaest osoba za koje se sumnja da pripadaju 'Ndrangheti', kalabrijskoj mafiji, uhićeno je u policijskoj operaciji u Crotoneu, u Kalabriji, na krajnjem jugu Italije, doznaje se od policije.


"Uhitili smo ukupno 16 osoba za koje sumnjamo da pripadaju 'Ndrangheti'. Mislimo da su četiri među njima iz samog vrha te organizacije", rekao je policijski dužnosnik u Crotoneu Angelo Morabito.

Vezani članci Prosvjed u Rusiji Žestoki prosvjedi diljem Rusije: Policija dosad privela više od tisuću ljudi Talijanska policija (Foto: Arhiva/AFP) Operacija Pollino: Razbijena Ndrangheta, jedna od najopasnijih svjetskih mafijaških organizacija sa sjedištem u Europi

Ta su šesnaestorica optužena za zločinačko udruživanje i krijumčarenje droge, dodao je Morabito.

Operacija je nastavak operacije organizirane u Crotoneu početkom travnja u kojoj su uhićena trideset devetorica mafijaša optužena za tri ubojstva iz krvne osvete između nekoliko klanova i da su planirali atentat na glavnog tužitelja u borbi protiv mafije u Crotoneu Piera Paola Brunija u svibnju 2006., prema istom izvoru.

Tristotinjak policajaca sudjelovalo je u operaciji koja se oslanjala na iskaze nekoliko mafijaških pokajnika koji su surađivali s policijom.