Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U eksploziji u elektrani u gradu Dangyangu u središnjoj Kini smrtno je stradala najmanje 21 osoba, a pet ih je ozlijeđeno. Do eksplozije je došlo uslijed puknuća parne cijevi pod pritiskom.


U eksploziji koja se dogodila u četvrtak u elektrani u gradu Dangyangu u središnjoj Kini smrtno je stradala najmanje 21 osoba, a pet ih je ozlijeđeno, izvijestila je agencija nova Kina, pozivajući se na informacije mjesnih vlasti.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Kina uskratila podatke podrijetla koronavirusa međunarodnim istražiteljima? ''Svi su mogli vidjeti bazu podataka. Nema savršene informacije'' Eksplozija u tvornici u Kini, Ilustracija (Foto STR / AFP) Tragedija u tvornici u Kini: Sedmero mrtvih, petero ozlijeđenih u eksploziji

Eksplozija se dogodila uslijed puknuća parne cijevi pod pritiskom u elektrani u industrijskome gradu Dangyangu u središnjoj pokrajini Hubei.

Zasad nisu objavljene ostale pojedinosti nesreće.

Slični slučajevi relativno su česti u industrijskim dijelovima Kine i opetovano povlače pitanja o sigurnosnim standardima u zemlji.

Nakon eksplozije u skladištu kemijskih proizvoda u kolovozu 2015. u luci Tianjin na sjeveru zemlje, kada je poginulo 165 ljudi, kineske su vlasti obećale da će poboljšati sigurnosne standarde u industriji. (Hina)