Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U eksploziji u elektrani u gradu Dangyangu u središnjoj Kini smrtno je stradala najmanje 21 osoba, a pet ih je ozlijeđeno. Do eksplozije je došlo uslijed puknuća parne cijevi pod pritiskom.


U eksploziji koja se dogodila u četvrtak u elektrani u gradu Dangyangu u središnjoj Kini smrtno je stradala najmanje 21 osoba, a pet ih je ozlijeđeno, izvijestila je agencija nova Kina, pozivajući se na informacije mjesnih vlasti.

Vezani članci Mjesto napada u Kini, ilustracija Najmanje petero ubijenih i 15 ranjenih u napadu nožem: Napadač uhićen na mjestu događaja Eksplozije u tvornici Sloboda u Čačku VIDEO Paklena noć za građane Čačka, niz snažnih eksplozija iz vojne tvornice natjerao ih na bijeg: "Vrag je odnio šalu, sjeli smo u auto i bježi!"

Eksplozija se dogodila uslijed puknuća parne cijevi pod pritiskom u elektrani u industrijskome gradu Dangyangu u središnjoj pokrajini Hubei.

Zasad nisu objavljene ostale pojedinosti nesreće.

Slični slučajevi relativno su česti u industrijskim dijelovima Kine i opetovano povlače pitanja o sigurnosnim standardima u zemlji.

Nakon eksplozije u skladištu kemijskih proizvoda u kolovozu 2015. u luci Tianjin na sjeveru zemlje, kada je poginulo 165 ljudi, kineske su vlasti obećale da će poboljšati sigurnosne standarde u industriji. (Hina)